Cultura

“Tres tristos traumes” i “Jazz nadales”, les dues apostes de la Teca per aquest Nadal

Per Jenina Casas

M. del Carme Pascual, Míriam Espolet i Olga Hernàndez en l’assaig de l’obra que estrenaran per Nadal

Els propers 25 i 26 de desembre, a les 22.30 i a les 19 hores respectivament, el grup de teatre la Teca representarà l’obra Tres tristos traumes, del valencià Pasqual Alapont. L’inici dels assajos es va endarrerir ja que dubtaven entre dues obres, però finalment es van decidir per aquesta i hi estan treballant des de l’octubre.
Els personatges de l’obra són tres socis que, casualment, van a parar a una consulta psiquiàtrica, fet que posa en marxa el fil argumental. Tot i que en un principi els protagonistes es mostraran reticents, al final parlaran dels seus problemes i tot sortirà a la llum.

Seguint la línia de l’any passat, els tres personatges de l’obra, tres homes, seran interpretats per tres actrius, alguna de les quals ja havia format part del repertori de Besos. El decorat, com a Besos, torna a ser minimalista. A l’escenari hi haurà un penjador i tres cadires ocupades pels protagonistes, els quals van fent preguntes al psquiatra, absent en l’escena. De fet, en un principi, el decorat també va comportar algun petit problema, que es va saber resoldre amb l’ús d’aquest mobiliari.

Les entrades per a Tres tristos traumes es vendran anticipadament el diumenge 19 de desembre i també una hora abans de l’inici de l’obra al vestíbul del teatre del casal. El preu de l’entrada és de sis euros. Es recomana que els nens vagin acompanyats d’un adult en el cas que vulguin assistir a la representació. La Teca aposta per una obra còmica, amb la qual sembla que ens regalaran una estona molt divertida.

D’altra banda, enguany la Teca ens ofereix un espectacle més: Jazz nadales. Es tracta d’un petit concert de nadales tradicionals però amb la particularitat de ser musicades a ritme de jazz, swing i ritmes llatins. Els encarregats d’aquesta actuació són els tres components d’Uncle’s Band, que des de fa mig mes estan preparant aquest espectacle. La tradicionalitat moderna de Jazz nadales es representarà el 2 de gener de l’any nou. El preu de les entrades és de dos euros i es podran comprar una hora abans de l’espectacle.

Comenta aquest article