Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Més d'una quarantena d'actes dins la Festa Major de Vandellòs del 24 al 27 de setembre

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una ballada de sardanes

En honor de Sant Cosme i Sant Damià, se celebrarà la Festa Major Vandellòs del 24 al 27 de setembre. La festa començarà el dijous 24, a les 19 h, amb el toc de campanes –amb l’atractiu, enguany, que l’Associació de campaners de Reus les farà sonar com antigament– i finalitzarà el diumenge, a les 21.30h, amb el castell de focs. Fins aleshores, s’hauran ofert més de quaranta actes, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de diverses entitats i empreses locals.

Actes populars per a tothom

Enguany, el pregó anirà a càrrec del primer president de la Colla de Diables de Vandellòs, Xavier Gil, per "reconèixer la seva tasca i la de tot un col·lectiu que, de forma ininterrompuda, han posat arrels en aquesta festa tradicional i en altres esdeveniments del poble", segons va explicar l’alcalde, Alfons Garcia. Entre la quarantena de propostes incloses al programa de la festa, destaquen els actes tradicionals, com ara l’exposició de labors de les dones del poble; la XX Clotxada Popular; el 27è Gran Correfoc de Nit; la plantada de gegants i cercavila, l’Homenatge a la Vella Pagesia, la tercera exposició fotogràfica ‘Un Tomb per la història de Vandellòs. Botigues i botiguers’, les sardanes, els balls amb orquestres (en el de dissabte es durà a terme els Balls del Ram i Fanalet i els diners recaptats aniran destinats a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre), etc. Enguany, a més, abans del tradicional correfoc infantil i de Bèsties de Foc es farà la presentació del desè aniversari del Boc.

Meeting point per al jovent

D’altra banda, el col·lectiu juvenil tornarà a tenir un punt de trobada al pati el Taverna, el "Meeting point", on podran prendre part en activitats pensades per a ells; i comptaran amb diverses propostes organitzades per l’Associació de Joves de Vandellòs (un sopar popular, actuacions musicals, discoteca mòbil, tornejos, etc.)

La regidora de Festes, Elidia López; i el president del CCERV, Jordi Gil, han remarcat la implicació de les entitats locals i dels veïns del municipi en aquesta celebració.

Més informació a: www.vandellos-hospitalet.cat

Comenta aquest article