Cultura

La marca cambrilenca RevelationPuzzles dóna una edició de puzles literaris a la Biblioteca Municipal

Per Redacció

La bibliotecària Rosa M. Fusté va rebre el puzle de mans de Teodor Salvadó

La marca de puzzles RevelationPuzzles –creada pel cambrilenc Teodor Salvadó– ha donat a la Biblioteca Municipal, la primera edició de la seva col·lecció de puzles literaris. Concretament, es tracta d'una obra del poeta romàntic castellà Gustavo Adolfo Bécquer que es presenta en un puzle de 1.000 peces, un joc per a grans i petits amb un "important valor pedagògic, didàctic i cultural".
RevelationPuzzles és una marca de puzles fundada a Zúrich l'any 2012 i els seus productes ja es poden trobar a diverses llibreries de Cambrils, Tarragona i Barcelona. Segons Teodor Salvadó, "la idea original de RevelationPuzzles sorgeix d’una intensa passió per la cultura i la literatura clàssiques unit al desig d’apropar les lletres universals a tots el públics a través del joc". Tal com ha explicat el seu creador, "la col·lecció vol ser la més bella excusa per reunir a les persones al voltant d’un joc de gran valor artístic i associatiu i despertar l’interès per les lletres i la cultura clàssiques per mitjà del joc social i intergeneracional com alternativa a l’oci de les tecnologies digitals".

Composicions d'història, filosofia o religió

A més de la literatura, RevelationPuzzles també centra les seves composicions en àmbits tan variats com la història, la filosofia, la religió i la política amb d'altres textos com la declaració d'independència dels Estats Units, una col·lecció de cartes bèl·liques de Napoleó durant la batalla d’Austerlitz i diversos passatges de la Bíblia, entre d’altres. Tot això combinat amb les obres més famoses de la història de l'art, que donen vida al joc. Segons Salvadó es tracta "d'una unió d'instants històrics per a tots el públics en puzles de 1.000 i 2.000 peces de gran bellesa i contingut".
 
Actualment, RevelationPuzzles treballa en més models i edicions especials de cara a la campanya de Nadal per als més menuts, unes noves peces que integren poesia i literatura clàssica tant en català com en castellà. També realitza projectes individualitzats per a clients estatals i estrangers de diversos sectors, especialment hotels, museus, biblioteques, clubs esportius i institucions públiques i escoles.
Es pot trobar més informació i contacte a
www.revelationpuzzles.com

Comenta aquest article