Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

El període de matrícula per als cursos de català a l’Hospitalet de l’Infant s’obre demà

Per Redacció



Cartell dels cursos de català que s'oferiran a l'Hospitalet de l'Infant
Demà dimecres, 23 de setembre, s’obre el període d’inscripció per als cursos de català  de l’Hospitalet de l’Infant. Enguany s’atendrà el públic en un  nou espai, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere. Les consultes, inscripcions i proves de nivell si cal es faran el 23, 24, 25, 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre de 16 a 20 h.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus col·laboren un any més i llancen una oferta que preveu cursos presencials per a persones que no parlen en català i també per als que ja el parlen i volen aprendre a escriure’l correctament  que s’acabarà de determinar segons el nivell de les persones que hi estiguin interessades. La tècnica de normalització lingüística encarregada de les inscripcions i d’impartir els cursos  també informarà la població sobre  el Voluntariat per la Llengua i la possibilitat de formar part d’una parella lingüística, un programa que funciona des de fa anys al municipi amb un alta participació i bons resultats.

Les classes dels cursos presencials, que tindran lloc com és habitual a l’antiga Escola Àster, a la Zona Esportiva,  es faran  els dimarts i dijous a les 15,15, les 17.15 o les 19 h. Els cursos començaran a l’octubre i finalitzaran a mitjan gener. També s’oferiran cursos en línia amb tutoria per mitjà del Parla.cat per a les persones que prefereixin estudiar a distància o tinguin dificultats amb els desplaçaments, els horaris o tinguin un nivell diferent del dels presencials.

Finalment, el CNL també ofereix als habitants de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el curs de nivell superior (antic D) en la modalitat a distància o en la presencial que es farà a Cambrils o a Reus per als quals ja hi ha oberta la preinscripció.

Inauguració de l’exposició “Català, llengua d’Europa”

Coincidint amb el dia que s’inicien les inscripcions als cursos, el mateix dimecres a les 19.30 hores, es farà la presentació l’exposició “Català, llengua d’Europa”, que es podrà visitar al vestíbul del Centre Infant Pere fins al dia 11 d’octubre i que posteriorment es traslladarà a Vandellòs fins a final de mes. L’acte comptarà amb la presència de Núria Ortiz, regidora d’Ensenyament, i la visita guiada anirà a càrrec d’Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus.

Comenta aquest article