Informació general

Cambrils compta amb tres noves ambulàncies del nou model de transport sanitari urgent

Per Judit Pinazo



Cambrils compta amb tres ambulàncies del nou model de transport sanitari urgent
El passat 1 de juliol es va posar en marxa el nou model de transport sanitari urgent al Camp de Tarragona, l'anomenat SEM (sistema d'emergències mèdiques), un servei gestionat pel Departament de Salut de la Generalitat i que compta amb ambulàncies més preparades i amb una imatge corporativa nova.

Al Camp de Tarragona s'ha fet un desplegament de 47 ambulàncies de diferents tipologies: de suport vital bàsic (SVB) o de suport vital avançat (SVA). Pel que fa a Cambrils, des del passat 1 de juliol compta amb un total de tres ambulàncies del SEM de suport vital bàsic amb servei les 24 hores del dia. A l'ambulància hi van dos tècnics de transport sanitari titulats i està equipada amb material per cobrir primeres urgències. Les noves ambulàncies del SEM es distingeixen fàcilment, ja que són de color groc i carabassa, a diferència de les de color blanc i blau que hi havia fins ara. L'empresa adjudicatària del servei al Camp de Tarragona és l'empresa Ambulàncies Reus SA.

Per altra banda, l'Ajuntament també disposa d'una ambulància estacional de la Creu Roja, amb un servei de 12 hores diàries. Segons la regidora de Benestar Social –Rosa M. López– "hem signat un conveni amb Creu Roja per mantenir aquesta ambulància de reforç fins a finals d'agost". En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Rosa López va valorar molt positivament el desplegament que s'ha fet de les noves ambulàncies del SEM i creu que a Cambrils era molt necessari. I és que fins l'any passat el municipi disposava només de dues ambulàncies que a més donaven servei a tot el Baix Camp.

Segons un estudi elaborat pel Departament de Salut, les ambulàncies necessàries per atendre la població cambrilenca i l'allau de turistes en l'època d'estiu són tres.

Comenta aquest article