Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant destinarà 100.000 euros al programa de reutilització de llibres de text

Per Redacció

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha posat en marxa el programa municipal de subvenció i reutilització de llibres de text

Per donar suport a les famílies, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa el programa municipal de subvenció i reutilització de llibres de text per al curs 2015-2016. A aquest programa, adreçat als alumnes empadronats al municipi abans de l’1 de gener de 2015 que estudien als centres educatius de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (les escoles Mestral i Valdelors, institut Berenguer d’Entença i les llars d’infants Sol i Vent i Patufets), hi destinarà uns 100.000 euros, segons ha explicat la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz.

Des del passat 1 de setembre, les persones interessades a beneficiar-se d’aquest programa poden presentar les seves sol·licituds a les oficines municipals d’atenció ciutadana (OMAC), de forma presencial o a través d’Internet. El termini per fer-ho finalitzarà el 30 de novembre. En concret, se subvencionarà en un 50% el preu dels llibres de text dels alumnes que cursen l’ESO a l’institut; dels alumnes de les escoles i dels alumnes de P2 de les llars d’infants municipals. Aquest ajut serà del 75% per aquells alumnes que faci més de 3 anys que estiguin empadronats al municipi.

En el cas dels alumnes de Batxillerat i cicles formatius de l’institut, el consistori subvencionarà fins a un màxim de 120 euros per alumne que demostri estar inscrit al padró municipal des d’abans de l’1 de gener de 2012. Els alumnes que es trobin en situació socioeconòmica desafavorida i/o risc d’exclusió social només caldrà que paguin als establiments del municipi la part no subvencionada del cost dels llibres de text que els pertoqui, és a dir, un 25% o un 50% de l’import total. La resta de l’import, l’abonarà l’Ajuntament directament als proveïdors.

D’aquesta manera, les famílies no hauran de fer front a l’import total d’aquest material, a l’espera de la subvenció, ha recordat la regidora d’Ensenyament, Núria Ortiz. Aquesta ajuda s’atorgarà tenint en compte les avaluacions i propostes fetes prèviament pels Serveis Socials Municipals a la Junta de Govern.

El programa de reutilització de llibres

Pel que fa al programa de reutilització dels llibres de text impresos, s’hi podran acollir els alumnes dels cursos de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària, 1r i 2n de l’ESO i aquest curs també, com a novetat, els de 3r de l’ESO. Els que ho facin rebran en préstec, de forma gratuïta, per part de l’Ajuntament els llibres que cada centre lliurarà a l’alumne el dia d’inici del curs. Quan acabi el curs, els hauran de tornar en bon estat. L’acceptació i compromís de participació al programa de reutilització, en els cursos en què s’aplica, és una condició indispensable per rebre la subvenció sobre el preu dels llibres que s’han de comprar.

El curs passat un total de 677 alumnes es van beneficiar del programa municipal de subvenció i reutilització de llibres de text.

Comenta aquest article