Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant incrementarà l’import dels ajuts a les empreses i emprenedors

Per Redacció

Imatge de la sessió plenària

Amb l’objectiu d’afavorir l’activitat econòmica i la generació d’ocupació al municipi, el consistori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant incrementarà l’import dels ajuts a les empreses per la contractació de veïns aturats i els incentius per a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques. Per fer-ho, el ple de l’Ajuntament va aprovar, aquest passat dimecres, la modificació de les bases que regulen aquestes subvencions, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals (PSC, CiU, ERC, PP i FIC).

Així, els empresaris podran cobrar fins a un màxim de 4.000 euros a l’any per la contractació de treballadors aturats que estiguin empadronats al municipi des de fa un any com a mínim. És a dir, un 66,6% més del que podien cobrar fins ara. En concret, els destinataris d’aquest tipus de subvenció podran rebre un màxim de 1.200 euros per persona contractada amb jornada completa o parcial, corresponents als costos de la Seguretat Social. Fins ara, la quantia màxima d’ajut era de 500 euros per persona contractada amb jornada completa per un contracte de 2 mesos; i de 800 euros, per persona contractada amb jornada completa per un contracte de 3 mesos o superior.

En concepte d’incentius per a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques per al municipi, els autònoms i petites empreses podran rebre fins a un màxim de 9.000 euros, la qual cosa xifra representa un increment de l’11%, aproximadament. A més, es simplificaran els tràmits per sol·licitar-los. Dins d’aquests incentius, es distingiran com fins ara tres tipus de despeses subvencionables: ajut a la implantació de noves activitats, ajut a la implantació de les noves tecnologies (TIC) i ajut a la creació neta d’ocupació.

La quantia de l’ajut per la implantació de noves activitats continuarà sent la mateixa: un 10% de la quantitat equivalent al projecte d’inversió en actius fixos, amb un màxim de 3.000 euros per projecte. En canvi, la quantia màxima de l’ajut per la implantació  de noves tecnologies que millorin la gestió empresarial passarà a ser del 30 al 50%, amb un màxim també de 1.500 euros.
També s’incrementarà l’import de l’ajut a la creació neta d’ocupació. En aquest cas, la quantia màxima passarà de ser de 1.200 a 1.500 euros i el màxim establert per empresa es veurà incrementat un 25%, fins ascendir als 4.500 euros anuals.

Altres acords destacats del ple

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte de remodelació de l’enllumenat públic i xarxa d’aigua als carrers de l’Alfàbrega, Romaní i de la Farigola a la Urbanització Vanessa Park, amb els vots a favor del PSC, la FIC, CiU i PP i el vot en contra d’ERC. La previsió és que les obres comencin abans de finals d’any. Aquests treballs serviran per renovar la instal·lació d’enllumenat públic, que ha quedat obsoleta; estendre una nova canonada d’aigua per substituir els ramals d’aigua potable existent de fibrociment i instal·lar tubs amb arquetes per la futura xarxa de telecomunicacions. També inclouran l’adequació de les zones sense paviment i la senyalització horitzontal de reserva per aparcament.
Amb aquestes obres, que tenen un pressupost de 244.000 euros, aproximadament, l’Ajuntament vol continuar amb la millora de la Urbanització Vanessa Park, que ha iniciat aquest 2015 amb la recent remodelació de l’enllumenat públic i la xarxa d’aigua potable del carrer Sajolida.

Així mateix, el ple de l’Ajuntament va donar llum verda (amb els vots a favor de tots els grups municipals) a la cessió d’ús a favor de Correus de l’edifici de titularitat municipal situat al carrer de la Font de Vandellòs, perquè l’oficina de Correus de Vandellòs es pugui traslladar en breu  a aquest edifici on antigament hi havia les oficines de la Caixa Agrària, el consistori ha realitzat recentment unes obres d’arranjament i adequació de l’immoble. Els treballs han tingut com a finalitat mantenir i consolidar l’edifici, que estava en desús; i adequar-ne la planta baixa per a ús administratiu.

La moció presentada pel grup municipal del PP per traslladar el mercat de venda ambulant durant l’època d’hivern del passeig marítim (prop del port esportiu) a la Via Augusta ha estat rebutjada, amb els vots en contra del PSC, la FIC i ERC i l’abstenció de CiU.
També és de destacar el nomenament de Maria Clausell com a representant de l’alcalde de Masboquera. Clausell repetirà en el càrrec per decret d’alcaldia.

Comenta aquest article