Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Hospitalet de l'Infant reviurà el seu passat medieval aquest proper cap de setmana

Per Redacció

Imatge d'arxiu del Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant (foto: Rafael López-Monné)

Els dies 4, 5 i 6 de setembre se celebrarà a l’Hospitalet de l’Infant la 20a edició del Mercat Medieval, a l’entorn del nucli antic del poble i de l’hospital gòtic. En aquesta edició, comptarà amb un centenar de parades, on es podran comprar articles de decoració i d’heràldica, complements, herbes medicinals, cosmètica natural, embotits, dolços i joguines de fusta i d’enginy. El Mercat s’inaugurarà el divendres 4 de setembre, a les 19 hores a la plaça de Catalunya i es clourà el diumenge 6 de setembre, a les 22 hores, a la plaça de Berenguer d’Entença, amb un espectacle a càrrec del Ball de Diables i el Grup de Tabalers de l’Hospitalet.

Espectacles, cercaviles, gastronomia

A més, hi haurà cercaviles i rondes musicals, espectacles itinerants, una exhibició i espectacle de falconeria –dissabte, a les 12.15h i a les 19h; i diumenge, a les 12h i a les 19h, a la plaça de Berenguer d’Entença– i demostracions de diversos oficis –terrissaire, sabater, matalasser, cisteller, llauner i bufador de vidre–. Com a al·licients, els xiquets tindran tallers gratuïts en els oficis a la plaça del Pou, un espai de jocs infantils al carrer de l’Estació i podran veure passejar oques per la zona. El dissabte dia 5 tindrà lloc el sopar medieval, que estarà amenitzat amb l’espectacle ‘Cirkifoc’ de la Companyia Toniton a la plaça de Berenguer d’Entença. Els interessats a assistir-hi poden comprar ja els tiquets a les oficines de Turisme per un preu de 10 euros els adults; i 6 euros els nens.
El 20è Mercat Medieval es complementarà amb una oferta gastronòmica que posaran a l’abast de la gent diversos restaurants del municipi a través d’uns menús medievals amb preus assequibles (des de 13,95 fins a 23 euros).

A aquests atractius del Mercat Medieval cal afegir-hi l’escenari on s’organitza aquest esdeveniment: els voltants de l’antic Hospital del Coll de Balaguer, que data de 1344 i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Sobre la façana d’aquest conjunt monumental aquest estiu s’hi projecta, tots els divendres i dissabtes a les 22h, un espectacle audiovisual (mapping) amb efectes de moviment, 3D i efectes sonors i música, mitjançant el qual s'explica la història de la zona i la construcció i remodelació de l’edifici.

D'altres activitats programades

L’Ajuntament agraeix especialment la participació i implicació de diverses entitats locals i veïns del municipi en aquesta celebració. A més dels comerciants que seran presents al mercat i els restauradors que oferiran menús medievals, hi ha programats uns actes que aniran a càrrec d’associacions del poble, tal com van destacar el regidor de Comerç, Miguel Ángel Garcés i la regidora de Cultura, Núria Ortiz. En concret, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat una conferència titulada ‘Scriptorium. Còdexs medievals’ per al dijous 3 de setembre, a les 19.30h, a la sala d’exposicions Infant Pere (plaça del Pou, 11), que serà impartida per l’historiador Óscar L. Pinto; i els Diables i el Grup de Tabalers de l’Hospitalet de l’Infant protagonitzaran l’acte de cloenda del Mercat, el diumenge 6 de setembre, a les 22h, a la plaça de Berenguer d’Entença.

Comenta aquest article