Cultura

Nou èxit de la Nit d’Artistes de Cambrils en la seva catorzena edició

Per Jordi Moreno

Alguns dels participants de la Nit d'Artistes, en el comiat de l'espectacle, aquest passat dissabte a la nit

L’auditori del Parc del Pinaret va acollir el passat dissabte a les 10 del vespre la catorzena edició de la Nit d’Artistes de Cambrils. Aquest cop l’entrada era solidària amb el Banc d’Aliments. Tot els assistents van poder fer la seva donació a l’entrada del recinte, recollint-se un total de 138 litres de llet, 549 unitats de productes en conserva i 390,85€ en metàl·lic.

16 actuacions repartides en tres blocs

L’assistència de públic va ser com sempre molt notable, omplint-se totes les grades i cadires de l’auditori fins ben entrada la nit. Pere Martí va començar el primer tram d’actuacions amb un monòleg. Aquest cop el tema era obert i l’havien triat els seus seguidors a través de les xarxes socials, parlant entre d’altres temes sobre les platges, la reproducció de les girafes, les postures del kamasutra i els seus efectes en les persones, els castells medievals com a moda passatgera i finalment explicant una anècdota viscuda amb el seu propi telèfon mòbil. El monòleg va donar pas a la dansa amb els Young Dancers, una coreografia a càrrec de ballarines de 8 a 13 anys. A continuació les cantants Sofia i Natàlia interpretaren diversos temes musicals acabant amb la popular cançó ‘Si me voy’ de Paula Rojo, on la música s’uneix amb l’habilitat de fer palmes i donar cops de got al picar sobre la taula. A continuació va ser el torn del clown i el circ amb els pallassos Circumbílics repetint enguany actuació a la NAC. Gerard Morte i Ivan Manzanero interpretaren el seu darrer espectacle ‘Fly Brothers’ amb una excel·lent posada en escena, aixecant grans aplaudiments del públic. La màgia no podia faltar tampoc a la nit d’artistes, i la maga Melanie repetia també actuació a Cambrils aquest amb l’ajuda d’un ajudant. Sota el fil conductor d’un humor mordaç contra el sexe masculí s’anaren succeint diversos trucs amb cordes i diaris que també agradaran molt al públic. El primer bloc d’actuacions acabà amb l’Estudi Giselle interpretant una ‘Bonika Festa’ una fusió de ball jazz-llatí.

Segona part amb hip-hop, monòleg, cançó, i striptease

La segona part de la nit d’artistes va arrencar amb Hip-Hop a càrrec de les Rocking Ladies. Després va ser el torn del també repetidor ‘El artistre’ amb una entrada a l’escenari espectacular vestit d’astronauta. sotes les notes de la pel·lícula de ciència ficció ‘2001 Odisea a l’espai’. El artistre va sorprendre a tothom quan sota les notes de la banda de la gamba va començar a despullar-se i després de treure’s 10 capes de calçotets va sortir de l’escenari completament nu. Les rialles del públic s’uniren als aplaudiments a l’actuació. Després de l’striptease, més ball amb ‘Claqué’ i les joves ballarines de l’Estudi Giselle. Acabada la dansa va ser el torn de la cançó acústica amb Rocío Fuertes i la seva guitarra interpretant versions curtes de diversos clàssics musicals. En la seva última cançó va pujar a l’escenari el seu company de guitarra Adrià. A continuació més Hip-Hop amb el duo de ball femení Fresh Essence. Per acabar el segon bloc, monòleg a càrrec d’Oriol Avui fa Sol, sobre les noies socialbuterfly i la perillositat de la publicitat enganyosa.

La tercera part acaba amb el retorn a l’escenari de Rudy


La tercera del festival va començar amb el retorn de l’home orquestra Joan Colom Big Bang i el seu ‘Planet Azul’ fent participar a tot el públic amb les seves cançons. A continuació repetiren actuació els pallosos i acròbates Circumbilics que ja havien aparegut a la primera part i el hip-hop de les Rocking Ladies. Marc Gibert i el seu popular Palomino també va ser present a la nit d’artistes, aquest cop va parlar poc de política i es va centrar en el món de les parelles i les bodes, obrint consultori radiofònic i escrivint sobre la pissarra les seves classes teòriques sobre l’home casat i el burro espatllat. Després de dos anys d’absència per motius de salut, Rudy visiblement emocionat va pujar de nou a l’escenari interpretant els seus populars temes, acabant la nit d’actuacions amb el que va qualificar com el seu tema estrella, el "Just a Gigolo".

Eren ben entrades les dues del vespre i Pere Martí va fer pujar de nou a tots els artistes a l’escenari interpretant amb l’ajuda de la ‘Banda de la Gamba’ una versió de la popular ‘YMCA’ aprofitant que els Village People havien visitat Cambrils recentment. Acabava així l’espectacular Nit d’Artistes de Cambrils d’enguany.

Estand del Gran Recapte d'Aliments, col·locat a l'entrada del parc del Pinaret per la Nit d'Artistes

Comenta aquest article