Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Nova oferta formativa al Viver d’Empreses de Vandellòs i l'Hospitalet

Per Redacció

Assistents al Viver d'Empreses de Vandellòs i Hospitalet

El pròxim dimarts 1 de setembre s’obrirà el període de matrícula per a la nova oferta formativa que l’empresa municipal que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, oferirà al Viver d’Empreses durant el 4t trimestre de 2015 i el 1r semestre de 2016. Els empadronats al municipi i treballadors d’empreses del municipi no empadronats tenen preferència a l’hora d’apuntar-s’hi.

La nova oferta formativa es compon de 4 programes a mida, 26 cursos i 21 ‘spin càpsules’ (càpsules de formació) de matèries relacionades amb els sectors amb més potencial de creixement al municipi. Així, segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Garcés, els programes a mida s’han elaborat “sobre la base de les necessitats formatives de les empreses locals”. Inclouen formació teòrica i pràctiques en empresa, vinculades als àmbits de la gestió, guiatge i animació cultural, educativa i turística del patrimoni; la producció agrària ecològica; les noves tecnologies i la programació bàsica de disseny web; i les tècniques administratives bàsiques d’oficina.

Els cursos, de llarga durada, pretenen professionalitzar l’alumnat en determinats àmbits i millorar les seves possibilitats d’aconseguir feina. En concret, en administració i informàtica, comerç i hoteleria; turisme, cultura i esports; indústria, construcció i jardineria; i idiomes. Així, es posen a l’abast cursos de comptabilitat, community management, tècniques d’atenció al client, informador del patrimoni històric cultural, animador turístic, aplicador de fitosanitaris, desfibril·lador extern automàtic, prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció i el metall, anglès, francès i alemany, etc. Les ‘spin càpsules’ són cursos més curts i específics, destinats a aquelles persones que volen reciclar-se per ser més competitives i ampliar els seus coneixements al voltant de l’orientació (eines de recerca de feina, búsqueda d’ofertes de treball, superació de les entrevistes de feina); l’emprenedoria (qüestions com el màrqueting i la comercialització, les noves eines de finançament, la creativitat, etc.); el comerç (la venda emocional amb PNL, Linkedin); hoteleria i restauració (tast de vins i d’olis, manipulador d’aliments, coaching d’alt rendiment personal i professional al sector de la restauració, etc.); i energia i indústria (bones pràctiques d’estalvi energètic, aplicacions industrials en impressió 3D, energies renovables, biomassa, etc.)

D’altra banda, IDETSA ha demanat al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la possibilitat d’oferir per segona vegada dos cursos de formació ocupacional amb certificat de professionalitat: el d’Organització i gestió de magatzems i el de Servei de restauració. Aquests cursos, que són totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen com a finalitat afavorir la inserció laboral dels treballadors en situació d’atur, prioritàriament. Fins a finals d’any aquesta sol·licitud estarà pendent de resolució. Si el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) l’accepta, el curs de Servei de Restauració començarà el 30 de desembre de 2015; i el d’Organització i gestió de magatzems, el 12 de gener de 2016, segons és previst.

Més detalls a: www.idetsa.net

Comenta aquest article