Informació general

El proper mes de desembre està previst que comencin les obres de remodelació integral del barri de la Llosa

Per Judit Pinazo



El carrer de les Orquídies és un dels primers que es reformarà
El barri de la Llosa viurà en els propers mesos una remodelació integral dels seus carrers i serveis. La millora del barri era un dels punts importants dins del programa electoral de l'actual govern, i tal com va explicar ahir a Revista Cambrils Diari Digital el regidor del barri de la Llosa –Oliver Klein– està previst que a finals d'any, segurament el mes de desembre, s'iniciïn les obres de remodelació. Al ser un barri tan gran, la remodelació es durà a terme en tres fases. Així es va acordar en una reunió celebrada el passat 5 de juliol entre el veïns del barri i l'Ajuntament.

La reforma aportarà un seguit de millores a molts dels aspectes deficitaris que pateix actualment el barri. Una de les necessitats més imminent, segons Oliver Klein, és el soterrament dels serveis generals, és a dir, electricitat, telèfon i gas natural. Adequar els carrers és una altra de les tasques importants a dur a  terme al barri. Per tal de millorar la circulació, alguns dels carrers
es faran mig de vianants, com per exemple aquells que van a parar al passeig marítim, com és el cas del carrer de Josep Iglesias, amb la qual cosa només hi podran accedir en vehicle els veïns.

També s'ampliaran les voreres, ja que moltes d'elles no compleixen la normativa actual d'accessibilitat i al ser voreres més grans també s'hi podran posar arbres de diferents tamanys, fet que a nivell visual millorarà l'aspecte dels carrers.

Amb la remodelació integral també es veurà afectada la circulació. Segons Oliver Klein, el carrer de les Orquídies, un dels prinicpals del barri, i algun altre encara per definir seran els únics per on es podrà circular en els dos sentits, mentre que la resta de carrers seran d'un sentit únic.

També està previst dotar el barri de contenidors soterrats. Concretament s'habilitaran 16 punts repartits per tot el barri amb un radi màxim de 100 metres entre contenidors. Segons Oliver Klein, també està previst incloure els contenidors de poda vegetal, com s'ha fet al Molí de la Torre recentment, i instal·lar una minideixalleria al barri i el nou sistema de recollida de voluminosos.

Tres fases

Ja que la remodelació del barri suposa un gran volum d'obres, es durà a terme en tres fases. La primera fase, que està previst que comenci el proper mes de desembre, inclou la remodelació de la zona que va des del carrer de les Orquídies fins a tocar de l'N-340, és a dir la zona nord, i que inclou un total de 12 carrers. La segona fase inclou els carrers situats entre el càmping la Llosa i la urbanització l'Albereda, i la tercera, seria des de la carretera de les Lloses, a l'esquerra del càmping la Llosa, fins a tocar del sector 9, és a dir, fins a l'avinguda dels Gladiols. Pel que fa a la segona i a la tercera fase, Oliver Klein no descarta que es pugin dur a terme al mateix temps, ja que les obres no són tan complexes com les de la pimera fase.

La remodelació integral del barri compta amb un pressupost total d'uns 11 milions d'euros, aproximadament. La primera de les fases que es durà a terme està pressupostada per un total de 3 milions d'euros.

Exposició del projecte

El projecte i l'informe tècnic al complet s'exposaran al vestíbul de l'Ajuntament durant el proper mes d'agost perquè tots aquells veïns del barri de la Llosa que vénen a passar les vacances d'estiu en aquesta zona puguin consultar-los. A més, Klein va destacar que el barri realitza les assemblees d'estiu el proper mes d'agost i vol que tots els veïns estiguin informats de la remodelació.

Comenta aquest article