Informació general

Cambrils ja disposa de tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Per Patrícia Muñoz

Camí Mendoza va carregar un vehicle elèctric en una de les estacions del carrer Robert Gerhard a la presentació d'ahir

Els punts de recàrrega de vehicles elèctrics van entrar en funcionament ahir a Cambrils. Hi ha dues estacions de càrrega al carrer Robert Gerhard -per a cotxes, motocicletes i bicicletes elèctrics- i una a la Plaça de la Vila -aquest darrer només per a bicicletes elèctriques-. De moment, el servei, que inclou la plaça d'aparcament mentre s'està carregant el vehicle, serà gratuït, amb l'objectiu d'incentivar i promoure aquesta alternativa de mobilitat sostenible. No obstant, Jorge Ríos, el gerent d'Etecnic, l'empresa que s'ha encarregat de la instal.lació d'aquests punts de càrrega, ha afirmat en la presentació d'aquests punts de recàrrega que, amb el temps, aquest servei tindrà un cost per als usuaris.

El modus operandi d'aquest servei és ben senzill. Els usuaris que tenen un vehicle elèctric s'han de registrar a l'OAC de l'Ajuntament, a les oficines d'APARCAM, al Patronat de Turisme o a la Policia Local i obtenen, de manera gratuïta, una targeta, amb la qual podran activar el servei de recàrrega del seu vehicle elèctric en els punts assenyalats. Aquestes targetes ja s'han enviat als usuaris cambrilencs amb vehicles elèctrics, tot i que no és necessari estar empadronat a Cambrils per obtenir-la.

Cada estació disposa de dos endolls de presa domèstica i un d'europea. Això permet que en cada estació puguin carregar-se dos vehicles alhora. No obstant, en l'estació del carrer Robert Gerhard, només hi ha dues places d'aparcament de cotxe habilitades per a aquest servei. Els endolls de les estacions, a més, estan reforçats amb un mecanisme antivandàlic, que bloqueja la porta on hi ha endollat el cable de manera que no pugui obrir-se. L'usuari, doncs, pot  marxar i deixar el cotxe carregant-se.

Una aposta cap a un Cambrils sostenible

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que "la nostra ciutat aposta pel vehicle elèctric i els nous punts de càrrega permetran ser una de les ciutats parada per aquells que vulguin fer les seves vacances en vehicle elèctric". De totes maneres, a Cambrils només hi ha 3 vehicles elèctrics censats. La xifra augmenta a uns 25, aproximadament, si es tenen en compte els vehicles híbrids. Aquesta iniciativa és un primer pas cap a una ciutat més sostenible. "Tot i que ara mateix són pocs els usuaris d'aquest tipus de vehicles, facilitar la càrrega és un primer pas per potenciar una mobilitat més sostenible", tal i com ha explicat Mendoza.

D'altra banda, un dels usuaris cambrilencs que disposa d'un vehicle elèctric, va fer acte de presència quan es feia la inauguració d'aquests connectors i va manifestar que aquest punt de càrrega "té una potència massa fluixa per al seu cotxe, ja que hauria d'estar 24 hores perquè el cotxe es carregués del tot". La solució al problema rau en "utilitzar un adaptador que li permeti connectar el seu vehicle a l'endoll de presa europea" -de més potència-, tal i com li va respondre Jorge Ríos. "D'aquesta manera, amb només quatre hores, el teu vehicle estaria carregat del tot", li va contestar Ríos.

A la demarcació de Tarragona només Reus i Cambrils disposen d'aquest servei. De moment, Cambrils és l'únic municipi turístic de costa del Camp de Tarragona que disposa d'aquests punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Detall de les dues estacions de recàrrega de vehicles elèctrics del carrer Robert Gerhard

Comenta aquest article