Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Més de 650 participants a la 5a Edició del Vandekames

Per Redacció

Kai Lagel en el moment d'arribar a la línia de meta

Un total de 687 persones es van inscriure a la 5a Vandekames, l'esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família que es va celebrar dissabte passat, 8 d’agost, a Vandellòs. Per aquesta xifra de participants i pel suport rebut per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, per diverses entitats i empreses i pels més de 150 voluntaris, els organitzadors (el Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs), han fet una valoració molt positiva d’aquest esdeveniment que es va desenvolupar amb unes condicions meteorològiques adverses (va ploure).

Pel que fa als resultats, els guanyadors de la nova prova reina d’enguany, la cursa d’ultra resistència de 85 km i 5.200 metres de desnivell positiu, inclosa en la Copa Catalana de curses d’aquesta especialitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), van ser Kai Langel, del club Trail Tarraco, en la categoria masculina, amb un temps de 12 hores, 51 minuts i 39 segons; i Elena Calvillo, de la selecció basca, en la categoria femenina, amb un temps de 15 hores 25 minuts i 19 segons. A aquesta cursa s’hi van apuntar 88 corredors, si bé al final només la van aconseguir completar 47.

Els primers en finalitzar el circuit negre, de 28 km, van ser Cristóbal Adell, del club La Esportiva, a la categoria masculina, amb un temps de 02:30:21; i Ester Casajuana, del C.E. Alliberadrenalina, a la categoria femenina, amb un temps de 03:22:54. Òscar Chies, del Centre Excursionista Terres del Mestral, va aconseguir el premi local (va quedar 19è en la classificació general).

Els vencedors del circuit vermell, de 18 km, van ser Toni Calderon, del Club Rest. Goretti-Ohtels Salou, a la categoria masculina, amb un temps d’ 01:55:43;  i Lourdes Cayetano, del club Borges Trail, a la categoria femenina, amb un temps de 02:21:19. A la categoria local, Lluís Saladié, del Centre Excursionista Serres del Mestral; i Marta Galego, del club Triatló Serres del Mestral, van fer-se amb els triomfs, a la modalitat masculina i femenina, respectivament (ell va quedar 8è a la classificació general; i ella, va aconseguir la 75a posició).

A la resta de circuits, consistents en caminades no competitives, s’hi van apuntar un total de 220 persones: 184 al circuit blau (de 12,5 km caminant); i 36 al groc, de 7 km, que va ser una de les novetats d’aquesta edició, juntament amb la cursa d’ultra resistència.

Les curses infantils (l’anomenada Vandekids) va comptar amb la inscripció de 75 nens i nenes i es van haver de disputar al pavelló esportiu, a causa de la pluja.
Les classificacions de la 5a Vandekames i les imatges de les competicions es poden consultar amb més detall a www.vandekames.com

Comenta aquest article