Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Unes 600 persones participaran a la 5a Vandekames, aquest dissabte, a Vandellòs

Per Redacció

Imatge de la presentació de la cursa que tindrà lloc a Vandellòs

Més de 500 persones s’han apuntat ja a la 5a Vandekames, un esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família, que es celebrarà aquest dissabte 8 d’agost a Vandellòs. Els organitzadors –el Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de diverses entitats–, preveuen que aquesta xifra ascendirà fins als 600, quan finalitzi el període d’inscripció (avui dimecres 5 d’agost, a mitjanit) al web http://www.vandekames.com" www.vandekames.com

Ahir al matí, a Ca la Torre de Vandellòs tenia lloc la presentació de la cursa. Precisament, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, ha destacat la "gran acceptació i impacte social" d’aquest esdeveniment esportiu, adreçat a tothom, tant als més grans com als més petits. "És molt important per al municipi, perquè s’ha consolidat, arrossega molta gent des del punt de vista de l’organització i de la participació i permet posar en valor el nostre patrimoni natural", ha dit a la presentació de la 5a Vandekames, que ha tingut lloc aquest dimarts 4 d’agost a Ca la Torre de Vandellòs.

Dos circuits nous

En aquest acte, el president del Centre Excursionista Serres del Mestral, Josep Gavira; el responsable de curses d’aquesta entitat local, Marc Fernández; i el vicepresident del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs, Salvador Subirats, han destacat el paper rellevant dels voluntaris i de les empreses i entitats que donen suport a aquesta iniciativa. També han remarcat les novetats que intenten aportar a cadascuna de les edicions. Així, en aquesta cinquena edició oferiran dos circuits nous, que s’afegiran als ja tradicionals negre (de 28 km), vermell (de 18 km), blau (de 12,5 km) i verd (un recorregut per als infants): el circuit or, en què els participants s’enfrontaran a una cursa d’ultraresistència de 85 Km; i el circuit groc, apte per a tots els públics, de 7 km. Així mateix, la gimcana infantil se substituirà per unes curses curtes per als més petits de la casa (la Vandekids).
“La cursa d’ultraresistència, que hem aconseguit que s’inclogui al calendari de curses d’aquesta especialitat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, serà la prova més dura de la província de Tarragona. Tindrà un recorregut de 85 km i 5.200 metres de desnivell positiu, per un terreny molt irregular, amb molta pedra i això s’hi afegirà el calor i la humitat pròpies del mes d’agost’, ha assenyalat Marc Fernández. El responsable de curses del Centre Excursionista Serres del Mestral ha explicat també que en aquesta modalitat és previst que hi competeixin una norantena de persones i que la prova pot arribar a durar fins a 12 hores.

S'han obert 16 km de senders

Perquè tots els participants de la Vandekames, que es desenvoluparà per tots els nuclis del municipi, puguin descobrir nous racons de les muntanyes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enguany s’han obert 16 km de senders.
A més de poder gaudir d’un paisatge espectacular, els corredors i caminants i els seus acompanyats tindran al seu abast diversos serveis, com per exemple l’entrada gratuïta a la piscina municipal de Vandellòs, vestidors, guarda-roba, dutxes, un sopar popular i obsequis, com ara la samarreta que aportarà Tuga, segons ha explicat avui el representant d’aquesta empresa igualadina.
Més informació i horaris (la sortida de la prova d’ultra resistència tindrà lloc el divendres 7 d’agost a mitjanit; i la de la resta de les proves, el dissabte 8 d’agost a partir de les 5 de la tarda, a la Plaça Drs.Gil-Vernet de Vandellòs) a: www.vandekames.com

Comenta aquest article