Informació general

L'Ajuntament posa en marxa un servei d'assessorament a les entitats i associacions del municipi

Per Judit Pinazo



Robert Benaiges, Salvador Matas i Iban Alcaraz, divendres passat en la presentació
L'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuuntament posa en marxa a partir d'avui un servei d'assessorament a entitats. El projecte és producte del procés participatiu que es va posar en marxa l'octubre i on es van establir 30 línies de treball per tal de potenciar el teixit associatiu del municipi.  El servei, gratuït i personalitzat, està dirigit tant a les persones que es plantegen la creació i legalització d'una associació com a aquelles entitats ja constituïdes, per tractar, per exemple, temàtiques legals, fiscals, de planificació, etc.

Segons el regidor de Participació Ciutadana –Salvador Matas– "en el pla de treball vam evidenciar que les entitats es troben amb moltes situacions a les quals no poden fer front, perquè els manca algú que els doni l'assessorament suficient". Per resoldre aquest tipus de situacions, tal i com explicava Matas, es va pensar en posar en marxa el servei d'assessorament a les entitats.

Actualment es deconeix amb exactitud el nombre d'associacions i entitats que hi ha al municipi. Segons el responsable del servei d'assessorament –Iban Alcaraz– moltes associacions es donen d'alta per aconseguir subvencions municipals,però després no tenen una continuïtat i quan es donen de baixa no avisen. Segons Alcaraz, una de les línies de treball que s'està desenvolupant en el pla de treball per a la dinamització del teixit associatiu és fer un cens d'entitats, ja que és una eina molt útil per conèixer realment les entitats que hi ha al municipi. El cens servirà per, més endavant, elaborar una guia d'entitats perquè la gent conegui quines entitats hi ha al municipi i què ofereixen.

Segons Matas, aquest serà un servei de referència i capdavanter, ja que és el primer servei d'aquestes característiques, específic per a les entitats, que es constitueix a la província de Tarragona.

L'oficina del servei d'assessorament a entitats es troba situada a la sala polivalent del Centre Les Basses i  l'horari d'atenció al públic és els dimarts i dijous de sis de la tarda a nou del vespre. Tot i així, tots els matins els interessats es poden adreçar a l'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament.

I Mostra d'Entitats

El passat 6 de juliol es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament una reunió entre l'Ajuntament i una trentena d'entitats del municipi per parlar de definir qüestions referents a la I Mostra d'Entitats. En la reunió es va arribar a l'acord que la mostra se celebrarà el proper 17 de setembre durant tot el dia al Parc del Pescador. El termini per poder participar com a entitat a la mostra finalitzarà el proper 11 d'agost. Les entitats que hi participin gaudiran d'una carpa per tal de tenir un espai i mostrar les activitats que duen a terme.

Comenta aquest article