Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant proposa una millora de la plaça principal de Vandellòs basada en les opinions del veïnat

Per Redacció

Imatge de la plaça de Drs. Gil-Vernet de Vandellòs

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha proposat un projecte de millora de la plaça de Drs. Gil-Vernet –la plaça principal de Vandellòs–, basada en les opinions del veïnat. L'alcalde, Alfons Garcia, ha presentat aquest projecte, que té en compte les opinions del veïnat que, del 20 al 30 de març, van poder fer arribar al consistori els seus suggeriments en relació amb la futura destinació de Cal Guirro, l’edifici situat a la plaça principal del poble que l’Ajuntament va adquirir fa dos anys.

129 opinions presentades pels veïns

De les 129 opinions presentades, a través de la pàgina web municipal i de la bústia de suggeriments ubicada a l’oficina municipal d’atenció ciutadana (OMAC) de Vandellòs, un 86% va optar per l’enderroc de l’edifici i per incorporar la superfície que ocupa a la plaça, per tal d’ampliar-la. De forma majoritària també es va demanar que continués havent-hi una font, que hi hagués zones d’ombra i que es prohibís o regulés l’estacionament de vehicles i es donés prioritat als vianants.

La proposta que l’alcalde va plantejar als veïns que van assistir a la sessió informativa que l’Ajuntament va organitzar el passat 23 de juliol al vespre a l’Auditori de Vandellòs, té en consideració aquests suggeriments. Preveu, doncs, l’enderroc de Cal Guirro i un nou paviment per a tota la plaça, amb un tractament especial a la superfície que ocupaven les antigues edificacions enderrocades, per deixar-ne de forma subtil una traça.

Per comptar amb espais generosos d’ombra, reforçar estructuralment la nova mitgera descoberta de Cal Guirro amb la casa veïna i recordar l’edificació construïda fins ara en aquest lloc, es proposa incorporar una pèrgola amb uns tendals mòbils que ocupi l’espai de l’edifici enderrocat. Aquest espai cobert es considera adequat per posar una escenari desmuntable per actes o espectacles públics que necessitin una zona sobre elevada del nivell de la plaça. A la plaça remodelada també es preveu que hi hagi una nova font, situada al costat de la mitgera; nou enllumenat, així com una línia d’arbres, bancs, papereres, pilons i jardineres que orientin el trànsit rodat i donis servei als usuaris de la plaça.

Els veïns poden fer arribar els seus suggeriments

Amb aquestes pautes i tenint en compte els suggeriments que fins al dilluns 17 d’agost a mitjanit poden fer arribar els veïns al consistori via Internet (al web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat) o a través de la bústia que hi haurà a l’oficina municipal d’atenció ciutadana (OMAC) de Vandellòs, l’Ajuntament encarregarà la redacció del projecte. "L’objectiu és millorar la imatge d’aquesta plaça emblemàtica del nucli antic de Vandellòs, on es celebren la majoria d’actes i festes i on es troba Ca la Torre, la casa pairal de la família Gil-Vernet, que actualment acull l’arxiu històric municipal i una àrea d’exposició i interpretació del patrimoni del poble; i la torre annexa medieval", ha assenyalat l’alcalde, Alfons Garcia, qui desitja que el nou espai urbà remodelat “sigui reconegut com a propi pels veïns del poble i el gaudeixin".

Comenta aquest article