Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Neix la marca turística ‘Terres de Mestral’ per promocionar Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip

Per Redacció

Presentació de "Terres de Mestral" ahir dilluns a la seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona

La Mancomunitat de Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT), que aglutina els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip, ha posat en marxa la pàgina web www.terresdemestral.cat. Amb aquesta acció i altres que durà a terme en el futur, pretén promocionar la nova marca turística ‘Terres de Mestral’ i donar a conèixer el territori integrat pels tres municipis, que es caracteritza per la combinació de mar i muntanya. Aquesta combinació de mar i muntanya, i la presència del vent de mestral com a element comú dels tres municipis és el que s’ha intentat plasmar al logotip, a través de la lletra ‘m’ (de mestral, mar i muntanya); unes espirals, que simbolitzen el vent i les onades; i els colors verd i blau; amb la voluntat que la marca sigui fàcil d’identificar i recordar.

“Per reforçar el sentiment identitari del territori, posar-lo en valor, promocionar-lo” i fer veure tothom que els tres municipis “poden oferir productes turístics d’igual o major qualitat que altres destinacions més conegudes”, la MIDIT ha creat la marca ‘Terres de Mestral’ i ha posat en marxa la pàgina web, ha afirmat l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el president de la mancomunitat, Alfons Garcia, durant la presentació d’aquesta iniciativa, que ha tingut lloc aquest dilluns 20 de juliol a la seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona. En aquest acte també hi han estat presents Antonio Santapau, tinent d’alcalde de Tivissa; Anton Escoda, tinent d’alcalde de Pratdip; representants de l’empresa Moixó Enginyeria Informàtica SL, que ha dissenyat el web; i representants de les empreses del territori que participen en el projecte del portal web.

Aparador del territori de les Terres de Mestral

El web és un aparador del territori que configuren les Terres de Mestral i alhora una exhaustiva proposta de tot allò que s’hi pot fer, segons les motivacions de cadascú, i un instrument per mirar de concretar al màxim, organitzar-se i muntar-se les estades i vacances al detall. Per aquest motiu, inclou informació sobre la destinació i l’oferta turística, una agenda d’activitats, un mapa, notícies, galeria d’imatges, fullets, accés a les xarxes socials on són presents les Terres de Mestral, etc.

A més de mostrar els atractius turístics de la zona, el web serveix també per promocionar els establiments i productes turístics del territori. Així, conté una detallada relació dels allotjaments, restaurants, empreses d’activitats, cellers, agències de viatge, oficines de turisme i altres establiments vinculats al sector turístic i les seves dades de contacte. Els propis empresaris són els que gestionen aquesta part de la pàgina web dedicada al sector privat, on també poden informar de les activitats i propostes que organitzen; i la idea és que en un futur s’estableixin mecanismes directes de venda i contractació online.
La principal característica d’aquest web amb visualització adaptada a dispositius mòbils és el predomini de continguts fotogràfics i gràfics, per captar l’interès dels usuaris i seduir-los. Actualment, està disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès. Més endavant, no es descarta incorporar-hi altres idiomes, en funció de les necessitats.

Comenta aquest article