Societat

Revista Cambrils, novament finalista als premis TasisTorrent

Per Jordi Moreno



Guanyadors dels diferents premis atorgats a la Festa de la Comunicació
El setmanari La Veu de l’Ebre, de Tortosa, va ser guardonat el passat 31 de gener amb el premi Tasis-Torrent de premsa local i comarcal a la millor publicació de l’any, en el transcurs de la 22a edició dels premis de la comunicació que concedeix la Diputació de Barcelona, celebrada al pavelló Eusebi Millán de Mataró. El reportatge "Centenaris", un treball col·lectiu sobre les persones grans del Maresme publicat a la revista Mataró Report, va obtenir un guardó en la mateixa categoria. El periodista radiofònic Antoni Serra va rebre el premi d’honor per la seva trajectòria professional.

Revista Cambrils, finalista als Tasis

S’ha convertit en un costum que la Revista acabi sent finalista als premis Tasis-Torrent en la categoria de millor reportatge. Aquest cop, l’article "La flota pesquera es renova", escrit per Lluís Rovira i Ignasi Martí a la passada edició d’abril, va ser seleccionat com un dels tres finalistes d’entre més d’una quarentena de candidatures. En aquest reportatge es descrivien els canvis que està sofrint l’activitat de la flota de l’arrossegament al nostre poble i la inserció de pescadors marroquins a les barques del nostre port.

Des del 1998, any en què la Revista va guanyar el Tasis a millor publicació catalana de premsa comarcal, cada any ha rebut una nominació. Fent un repàs cronològic, el 1999 a Vilanova i la Geltrú va ser finalista amb el recull d’articles "Talls a l’N-340", el 2000 a Terrassa amb el reportatge "Setge al casal", i el 2001 amb l’article "Desallotjats". L’equip de redacció de la Revista valora molt positivament que durant diversos anys consecutius els seus reportatges quedin classificats entre els millors reportatges, competint amb grans mitjans de comunicació.

Altres premis de ràdio i comunicació


Els premis de la comunicació tenen nou apartats, amb una dotació total de 55.000 euros. A més a més dels dos Tasis-Torrent i del premi d’honor, també es van concedir els següents. Els programes radiofònics L’Emissora Municipal, de Ràdio Igualada, i El Mercat de Ràdio Altiplà de Calonge de Segarra, van obtenir el guardó Rosalia Rovira d’emissores municipals. El premi Miramar de TV va ser per al reportatge L’Havana, 146, de TV Mataró, sobre la caserna de la Guàrdia Civil, i el magazín El magatzem, de Canal Reus TV. El butlletí municipal La Veu, de Montcada i Reixac, va guanyar l’Arrel i la web de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, el premi de noves tecnologies.

Fusió de dues capçaleres

El jurat va distingir la publicació de Tortosa per l’exemplar procés de fusió que han portat a terme dues històriques capçaleres, L’Ebre i La Veu del Baix Ebre, culminada el 30 de novembre amb el primer número de La Veu de l’Ebre. El director, Josep Maria Arasa, va acceptar el premi, dotat amb 10.000 euros, com “un gran reconeixement a una publicació comarcal que es manté com a referència a l’Ebre, prenent el relleu de capçaleres de gran tradició”.

Kiko Castanyeda, director de Mataró Report, també es va mostrar entusiasmat amb el reconeixement i va dedicar el guardó, dotat amb 4.800 euros, als autèntics protagonistes del reportatge, les persones grans. El periodista Antoni Serra va rebre, de mans del president de la Diputació de Barcelona, Manuel Royes, el Premi d’Honor de la Comunicació, en reconeixement a una trajectòria professional de més de 40 anys a les principals emissores. Serra, que ja té quatre premis Ondas, tres premis Ciutat de Barcelona i el Premio Nacional de Radio, va rebre el guardó emocionat i va confessar que es creia “oblidat després d’estar cinc anys retirat dels micros”.

Comenta aquest article