Informació general

S’enllesteixen diverses obres municipals per valor de 3,3 milions d’euros

Per Lluís Rovira i BarenysObres al Casal Municipal de la Gent Gran
Els representants  de les quatre formacions polítiques al govern de l'Ajuntament van fer, el passat 21 de febrer, una visita d'obres acompanyats per la premsa, per tal de repassar l'estat d'una sèrie d'obres que a hores d'ara s'estan portant a terme a la nostra població. El recorregut va començar per les obres d'ampliació del Casal d'Avis i Biblioteca, va continuar al Nou Cambrils per visitar les obres de construcció del nou centre cívic i de la remodelació de tres carrers d'aquest urbanització i va acabar amb la remodelació de l'avinguda dels Països Catalans. Una característica comuna de totes aquestes obres és que estaran enllestides entre aquest proper mes de març i l'abril, és a dir, abans de les eleccions municipals.

Centre Cívic del Nou Cambrils

Els representants municipals van destacar aquesta construcció per ser el primer centre que serà cogestionat per la pròpia associació de veïns. Segons paraules de l’alcalde, "serà un espai descentralitzat d’activitats de l’Ajuntament, cogestionat amb l’entitat, però que ha de servir com a espai a utilitzar per a la resta de ciutadans i ciutadanes del municipi. I en el futur hem de preveure que aquests tipus d’espais han d’ubicar-se a tots els barris del municipi. Amb la política que hem encetat de potenciar els barris i dotar-los de serveis, aquests espais són imprescindibles". El regidor d’Obres Públiques, Salvador Matas, va afegir que era just que fos el Nou Cambrils el primer barri a tenir aquest equipament, "ja que tradicionalment ha tingut unes dificultats urbanístiques molt notòries i una tradició reivindicativa important". El pressupost d’aquesta obra és de 147.510 euros i està previst que les obres acabin aquest mes de març.

Casal de la Gent Gran i Biblioteca

L’ampliació del Casal de la Gent Gran i de la Biblioteca és una de les obres més costoses i complicades de les que a hores d’ara s’estan fent. Té un pressupost d’execució de 1,930 milions d’euros i el termini de finalització d’obres és el proper mes d’abril. L’edifici s’amplia en tres plantes més. Una part de l’ampliació serà per a la biblioteca, uns 240 metres quadrats, i la resta serà per a dependències del casal, on destacaran una sala d’actes i una sala de billars com a zones amb espais més grans. Tal i com va comentar l’alcalde, Robert Benaiges, "en aquests moments la població jubilada de Cambrils supera les 4.000 persones i, per tant, la necessitat d’oci i d’activitats que es genera des d’aquest col·lectiu fa necessari que això s’ampliï. I pel que fa a la biblioteca pública, a causa de l’èxit d’usuaris que ha tingut fa evident la seva ampliació".

Remodelació de carrers al Nou Cambrils

Actualment s’està enllestint la remodelació dels carrers de Salvador Espriu, de Ronda, travessera de Ronda i de les Oliveres, al barri del Nou Cambrils. El pressupost d’aquestes obres puja a 554.646 euros i està previst que finalizin a finals del mes d’abril. Val a dir que s’han aplicat contribucions especials als veïns. Les obres de remodelació de carrers al barri van començar ara fa sis anys. Al llarg d’aquest temps diferents problemes amb les empreses constructores han propiciat un retard en l’acabament. Tot i això, les actuals condicions del barri "són òptimes i amb una qualitat de vida que cada dia va millorant", va manifestar Salvador Matas. Matas també va recordar que a la part nord del Nou Cambrils està prevista la construcció d’habitatges socials per a la venda, "el procés està resultant molt lent. Fa gairebé tres anys que es va firmar el conveni amb la Generalitat, però encara no han començat les obres".

Remodelació de l’avinguda dels Països Catalans

La remodelació que s’està fent en aquesta zona busca potenciar l’enjardinament i crear un carril bici. Se suprimeix un dels dos vials que hi ha actualment, s’instal·la un contenidor d’escombraries soterrat, i es renova l’enllumenat i el mobiliari urbà. L’enginyer municipal, Enric Penalba, va destacar també la millora que es farà als desguassos de pluvials de tota la zona i especialment, del gàlib del ferrocarril, on es posaran tubs de més diàmetre i amb més pendent per tal d’evitar les inundacions en cas de xàfecs intensos. Els acabats de tota aquesta zona seran similars als del Parc del Pescador. El pressupost d’aquesta remodelació és de 715.850 euros i es preveu que les obres acabin aquest proper mes d’abril.

Comenta aquest article