Informació general

La connexió del vial del Cavet amb la plaça de l’Ajuntament provoca problemes circulatoris

Per Lluís Rovira i Barenys



Connexió del vial del Cavet amb la plaça de l'Ajuntament
El vial del Cavet ja està gairebé enllestit i es calcula que a meitats del mes de març s’hagin acabat les diferents obres que encara s’hi fan. La circulació per una bona part del vial, però, ja és efectiva des de fa força temps. I abans que s’enllesteixin de manera definitiva les obres, l’Ajuntament ha plantejat a la Direcció General de Carreteres un seguit d’aspectes per millorar determinats aspectes d’aquesta nova via interurbana.

Trànsit a la plaça de l’Ajuntament

Des de l’obertura del darrer tram, més proper a Cambrils, s’ha incrementat força el trànsit al voltant de la plaça de l’Ajuntament, lloc on comença el vial, i fins i tot ja s’han produït alguns accidents de circulació no greus. Segons va comentar el regidor d’Obres Públiques, Salvador Matas, "no pot ser que tot el trànsit faci cap aquí. Des de l’inici ja vam plantejar que aquesta carretera desemboqués a l’N-340". Per mirar d’evitar col·lapses en aquest punt s’ha previst que la Policia Local actuï en aquest indret, sobretot a determinades hores. L’Ajuntament també ha proposat que es faci un vial de set metres d’amplada a l’espai que queda entre la piscina coberta i l’inici del terme de Vinyols perquè s’enllaci el vial del Cavet amb la rotonda del Molí de les Tres Eres, "és una solució factible i que respecta la possible ampliació de l’ambulatori. L’Ajuntament es compromet a posar a disposició aquests terrenys, que no tots són de titularitat municipal.

Signatura amb Gisa

L’Ajuntament ha signat un conveni amb Gisa per tal que es millorin diferents aspectes del vial: adequació d’amples de vorera, tipus de rajoles, millores en l’arbrat i l’enjardinament" També s’ha demanat a Gisa que col·loqui una barana que vagi des del Centre Direccional a la nova escola de primària al Molí de la Torre. A la zona de Vilafortuny s’ha vist que la distància entre rotondes és massa gran i amb l’ajut de la Policia Local s’estudiarà la col·locació dels passos zebra.

El tram de Vinyols

En el tram del vial Cambrils-Salou que passa pel terme municipal de Vinyols i els Arcs no s'ha fet cap urbanització i actualment està sense vorera ni enllumenat. Aquest tram, incrustat dins el terme municipal cambrilenc, és zona de pas, a peu, per accedir al nou centre educatiu situat al Molí de la Torre. L'Ajuntament de Cambrils ha demanat a la Generalitat que parli amb l'Ajuntament de Vinyols perquè faci aquestes obres. Els representants municipals cambrilencs, per la seva banda, també tenen prevista una reunió amb els de Vinyols per tal de tractar aquest tema.

Comenta aquest article