Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Tres rutes per descobrir el fons marí de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

Imatge dels plafons informatius que s'han instal·lat al fons marí per completar les rutes

Per donar a conèixer el patrimoni natural del fons marí de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament ha organitzat tres itineraris submarins. Mitjançant aquests itineraris, els aficionats a l’snorkel, poden observar les espècies més característiques de posidònia, una planta, no una alga, amb arrels, tiges, fulles i flors, considerada per la Unió Europea com un hàbitat de protecció prioritària.

Cal tenir en compte que en aquest municipi s’hi troba una de les franges litorals millor conservades de la costa de Tarragona, amb fons marins que alberguen praderies de posidònia (Posidonia oceanica) de gran valor ecològic. De fet, la presència de posidònia és un dels factors principals pel qual part de l’àmbit marí del municipi està catalogat com a espai de la Xarxa Natura 2000.
A més de fons amb posidònia, a través d’aquest itineraris també es poden observar fons de sorra i roca, on es poden trobar un gran nombre de plantes i animals, com ara espirògrafs, julioles, estrelles vermelles, julioles, cogombres de mar, garotes, sards, etc.

Plafons submarins amb informació i fotografies

Les rutes, que s’han creat sobre la base de l’estudi del fons marí fet per l’empresa Serveis Ambientals Marins (SUBMON), estan ubicades a la Platja de l’Arenal tocant el port, a la Cala Bea i a la Platja de l’Almadrava. En aquests recorreguts s’han instal·lat uns plafons submarins, que s’han marcat amb una boia de color, on hi ha informació i fotografies de les espècies més característiques del fons, perquè els banyistes, amb les seves ulleres i tub, puguin identificar-les.

Amb aquest nou servei, el consistori "vol donar a conèixer la riquesa biològica del fons marí de la costa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, molt valorada per la qualitat i la transparència de les seves aigües; ampliar l’oferta d’activitats a les platges i fomentar la pràctica esportiva", ha afirmat la regidora de Turisme, Elidia López.

Més informació a: www.vandellos-hospitalet.cat; i www.hospitalet-valldellors.cat

Imatge del fons marí

Comenta aquest article