Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs pagarà l'obertura del CAP durant les nits d'estiu

Per Redacció

Façana del CAP de l'Hospitalet de l'Infant

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decidit, per quart any consecutiu, obrir el Centre d'Assistència Primària de l'Hospitalet de l'Infant (CAP) en horari nocturn durant l'estiu, assumint l'Ajuntament el cost que això suposa -gairebé 19.000 euros-. Fins al 13 de setembre, el CAP de l'Hospitalet de l'Infant estarà obert de les 21 a les 24 hores.

Aquest reforç d’estiu consisteix en un metge, un professional d’Infermeria i un auxiliar administratiu, que des del passat 23 de juny atenen la ciutadania en aquesta franja horària nocturna, durant aquesta època de l’any en què més afluència de gent hi ha al municipi.

D’aquesta manera, el consistori pretén cobrir les possibles necessitats mèdiques dels veïns, turistes i visitants més enllà de les 20.30h, que és l’hora en què el CAP de l’Hospitalet de l’Infant tanca habitualment, per decisió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta decisió de tancar el CAP a les 20.30h s'ha pronunciat diverses vegades l'alcalde del municipi, Alfons Garcia. Garcia ha enviat recentment una carta al conseller de Salut, Boí Ruiz, i al director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercadé, per reclamar-los que l’Àrea Bàsica de Salut de l’Hospitalet de l’Infant obri “de forma permanent i continuada les 24 hores, durant tots els dies de l’any”, tal com demana la ciutadania de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Segons argumenta Alfons Garcia, aquesta petició es fonamenta principalment en el nombre d’usuaris potencials del CAP: “la població del municipi, que és superior als 6.000 habitants, més la de la seva àrea d’influència, estesa per diferents urbanitzacions pertanyents a altres municipis limítrofs, com Miami-Platja (Mont-roig del Camp) i Pratdip; i el nombre de turistes i visitants de cap de setmana i durant el període estival, dates en què el volum demogràfic es multiplica per quatre”.

Altres motius que esgrimeix l’alcalde són “la presència al municipi d’un elevat nombre d’infraestructures de transport que genera sinistralitat, en especial l’autopista AP-7, l’autovia A-7 i la carretera C-44; la distància superior als 25 km que hi ha des del poble de Vandellòs fins a l’hospital lleuger de Cambrils; i la proximitat a la central nuclear Vandellòs II, un risc plantejat en els plans d’emergència i que, a diferència del que succeeix en altres emplaçaments amb aquest tipus d’indústria, no mereix cap consideració per part de l’administració de la Generalitat”.

Comenta aquest article