Societat

El Tarima Festival reunirà i promourà, aquest cap de setmana, joves artistes de diferents disciplines

Per Patrícia Muñoz, Andreu Rom

D'esquerra a dreta, representants del Tarima Festival amb l'alcaldessa, la tècnica i el regidor de Joventut ahir durant la presentació del festival a l'Ajuntament

La primera edició del Tarima Festival tindrà lloc dissabte 11 i diumenge 12 de juliol al Parc del Pinaret de Cambrils. Es presenta com a una oportunitat per a promocionar la vessant artística dels joves cambrilencs, tot i que també hi haurà participants de Salou, Barcelona o León.

Es van presentar 44 joves dels quals se n'han escollit 35. Els criteris de selecció han descartat empreses consolidades o personatges individuals ja professionalitzats, ja que el projecte està més enfocat a la promoció del jovent sense recursos suficients. Entre els seleccionats hi ha mags, dissenyadors, il·lustradors, fotògrafs i representants d'arts escèniques, i exposaran el seu talent en un stand dins d'un entorn familiar i proper com és el Parc del Pinaret.

Els organitzadors emfatitzen en crear professional feeling: els expositors, tot i no ser professionals de la seva activitat, s'hi podran sentir. Tal i com ha afirmat Lorena Sánchez, membre de l'organització del festival, l'objectiu no serà "fer una fira on es vagin a veure els amics i després es marxi a casa", sinó crear un espai que convidi a quedar-se i a conèixer el treball de la gent que exposa.

Tarima Festival obrirà les seves portes el dissabte a les 12 del migdia. Dissabte tancarà a les 00:30h i diumenge a les 23h per "respectar el descans dels veïns", segons han apuntat els organitzadors de l'esdeveniment. L'entrada serà gratuïta per al públic, i tampoc suposarà cap cost pels participants, ja que només hauran d'abonar 20 euros com a garantia de la seva assistència al festival que els seran retornats.

El festival forma part d'un projecte de la Regidoria de Joventut, en què l'Ajuntament hi dedicarà 13.000 euros i ha ofert una beca de 3.000 euros, gestionada directament pels joves
. A més, l'esdeveniment compta amb el patrocini de LaserLab 3D de Reus. La restauració anirà a càrrec d'AvantVa Cambrils i de Beach Point i hi haurà música al llarg dels dos dies. També han col·laborat els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny, que s'han encarregat de les estructures d'arquitectura efímera.

Comenta aquest article