Esports

La selecció catalana de gimnàstica rítmica, de la qual forma part la cambrilenca Montse Lozano, guanya el Quatre Motors

Per Redacció



La gimnasta cambrilenca Montse Lozano, en una de les seves actuacions al Quatre Motors
La gimnàstica rítmica catalana està d’enhorabona. Aquest dissabte les cinc gimnastes escollides per la Federació Catalana, i entre les quals estava la cambrilenca Montse Lozano, van aconseguir la primera posició en la competició internacional Quatre Motors que es va celebrar a Manresa. Només cinc gimnastes catalanes, entre elles la de Cambrils, podien participar en aquest certamen en el qual s’enfrontaven contra les seleccions d’Itàlia, Alemanya i França en aquest internacional.

Els Quatre Motors és un campionat internacional en què competeixen les regions de Baden-Württemberg (Alemanya), Lombardia (Itàlia), Rhône-Alpes (França) i Catalunya. Enguany el certamen es disputava al Pavelló del Nou Congost, a Manresa, i l’organitzava la Federació Catalana, però la trobada es realitza cada any en un punt diferent. Es competeix en tres modalitats: gimnàstica artística masculina, gimnàstica artística femenina i gimnàstica rítmica, i, a més, es van fer també exhibicions d’aeròbic i trampolí.

Els millors gimnastes catalans de les tres modalitats són escollits per competir contra els millors de cadascuna de les regions que participen en el certamen. Finalment, Catalunya va aconseguir la medalla de bronze amb la suma de les notes de les tres modalitats. Però el grup de gimnàstica rítmica, del qual en formava part la cambrilenca, es va emportar la primera posició. La gimnasta de Cambrils, Montse Lozano, està molt emocionada d’aquest primer lloc del podi. De fet, ella assegura que només formar part de la selecció catalana que competia en el certamen ja era tot un premi, i és que cal recordar que només cinc gimnastes nascudes entre 1991 i 1994 formaven part de la llista. Però l’excel·lent actuació de les cinc gimnastes els va permetre aquesta meritòria primera posició.

Lozano va competir en el certamen amb dos aparells: maces (aparell amb què ja va ser subcampiona d’Espanya per autonomies la passada temporada) i cinta (aparell amb què aquest any ha estat quarta classificada en el Campionat d’Espanya per equips). Una bona manera, doncs, de posar punt i final a la temporada.


Vídeo de l'actuació de maces de Montse Lozano
al Quatre Motors
40''

Comenta aquest article