Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Una vintena d’actes per gaudir de la Festa de Sant Pere a l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

Representació del Mar Vivent per la festivitat de Sant Pere

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant durarà un dia més que l’any passat. Se celebrarà del 26 al 29 de juny i el seu programa festiu inclourà una vintena d’actes, organitzats per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de diverses entitats locals. Amb aquest programa es pretén mantenir viva una festa que antigament era molt important a l’Hospitalet, quan la festa major del poble se celebrava a l’entorn d’aquesta efemèride.

Entre els actes previstos, destaquen els tradicionals: la revetlla de Sant Pere, la processó amb la banda de música municipal, el dinar de germanor i el sopar a la fresca, els focs amb el ball de Diables de l’Hospitalet i la representació del Mar Vivent, un espectacle sobre els orígens mítics de l’Hospitalet de l’Infant, a l’entorn de la llegenda del Cavallet de Mar, en què hi participaran gairebé 300 persones.
Altres propostes remarcables són l’exhibició de castells que enguany anirà a càrrec de la Colla Castellera de Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc; la Marató Jove d’Activitats, l’actuació dels grups locals Púa en mi, Dyps i Mariano’s Band; i la festa jove ‘Windsound’ a la Punta del Riu.

En el marc de la festa, també s’oferiran diverses propostes esportives, com ara la tradicional bicicletada popular, el torneig de futbol Josep Seguer de Veterans i una sessió de zumba. Més informació sobre la Festa de Sant Pere i els horaris a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Comenta aquest article