Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

La Bandera Blava ja oneja a tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Per Redacció

La Bandera Blava ja oneja a les platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Des d’aquest cap de setmana, la Bandera Blava oneja a tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn. L’acte oficial de la hissada d’aquest distintiu de prestigi internacional va tenir lloc, dissabte 21 de juny a la Platja del Torn, i va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Alfons Garcia i de diversos regidors –Cristina Borràs, Jaume Ciré, Miguel A. Garcés, Elidia López, Núria Ortiz i Celia Ruiz–. En aquesta platja naturista de renom, també s’hi va col·locar la Bandera Ecoplayas, un altre guardó de qualitat.

El distintiu de la Banda Blava l’atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantades en el municipi. A més de les platges de l’Arenal, la Punta del Riu i el Torn, el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant també ha obtingut aquest any, novament, la Bandera Blava.

Bandera Ecoplayas a la Platja del Torn

A la platja del Torn, que forma part d’un espai d’interès natural anomenat La Rojala, també llueix des de dissabte la bandera Ecoplayas. Amb aquest premi, l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS) ha reconegut la qualitat d’aquesta platja des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat.
Entre els factors que el jurat d’aquests premis ha tingut en compte a l’hora de concedir el guardó a la Platja del Torn, hi ha el d’estar en possessió d’altres certificacions i guardons com ara la Bandera Blava i el certificat EMAS; i també la qualitat de l’aigua i la sorra, la neteja de la platja, els serveis i el salvament i socorrisme; i sobretot els "projectes de millora dels camins d’accés per als vianants i zones d’aparcament".

Comenta aquest article