Cultura

La plataforma eBiblio per al préstec de llibres digitals, nou servei per als usuaris de les biblioteques

Per RedaccióImatge de la pantalla ebiblio, el nou servei de préstec de llibres digitals
La plataforma ebiblio (http://catalunya.ebiblio.es/) és el nou servei de préstec de llibres digitals impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona. A partir d’aquest mes de juny, tenen accés a aquest servei totes aquelles persones que disposin de carnet d’alguna biblioteca pública de Catalunya i hagin comunicat el seu correu electrònic a la biblioteca. Per accedir–hi s’utilitzaran les mateixes dades que per entrar al compte del catàleg Argus.  

El préstec tindrà una durada de 21 dies i es poden trobar llibres en català i castellà de coneixements (art, ciència, informàtica, autoajuda), llibres de ficció (novel·la negra, de terror, romàntica, històrica) també llibres infantils, novel·la gràfica (còmic) i audiollibres. La lectura es podrà fer en línia (streaming) amb el navegador dels dispositius mòbils (tauleta o telèfon mòbil) i també amb l’aplicació eBiblio Catalunya per a android que es pot descarregar del Play Store. Una altra manera serà descarregant el llibre per a llegir a l’ordinador o als lectors de llibres electrònics (ereader) que hauran de ser compatibles amb el DRM d’Adobe. Caldrà instal·lar l’Adobe Digital Editions i obtenir un compte Adobe ID per llegir els llibres.

Sessió a la Biblioteca Municipal per explicar el funcionament

La Biblioteca Municipal ha preparat una sessió TIC per explicar el funcionament d’aquest nou servei. A la primera sessió, que tindrà lloc avui dimecres, a les 18 hores, s’explicarà com accedir per primer cop a la plataforma, amb quins dispositius es pot fer ús del servei, així com els aspectes principals pel que fa al préstec, devolució, renovació i reserves.

Comenta aquest article