Societat

La 58a Fira Multisectorial tanca després de tres dies d'activitats

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

Aspecte de la Fira, aquest cap de setmana

Anit es va posar el punt i final a la 58a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils 2015. Com cada any, tres intensos dies de fira amb una climatologia esplèndida i una forta calor que ha acompanyat durant tot el cap de setmana. Milers de cambrilencs i visitants han pogut recórrer els 35.000 m2 d'exposició comercial d'automoció, maquinària agrícola i jardineria, comerç i serveis, alimentació, restauració, exposició de cotxes antics, així com la zona nord destinada a les atraccions. En aquesta edició, la Fira va comptar amb 132 expositors i 197 estands que es van instal·lar al llarg del passeig d’Albert, l’avinguda del Mil·lenari, a l’entorn del parc del Pinaret i el pavelló cobert.

Mercat Medieval i d'altres activitats

Com cada any, un dels espais més visitats de la Fira ha estat el Mercat Medieval, ubicat a la plaça de la Vila i als carrers de Gimbernat i d'Immolats del Setge. A més de les tradicionals parades, el mercat també va comptar amb un seguit d’activitats paral·leles d’animació com són una cercavila de músics i còmics, representacions de llegendes i espectacles de joglars en ruta. A l'espai Medievàlia, ubicat a la plaça del Setge, la canalla també va poder gaudir d'un espai de jocs gegants, catapultes, troncs, jocs de bitlles, activitats de destresa i de xanques entre d'altres.

Altres novetats d'aquesta edició han estat les actuacions a l'espai Àgora a càrrec de la Big Band de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, tallers infantils de manualitats i de cuina al Peque Recinte, una xerrada canina, sessions de contes per a la canalla, tallers sobre el medi ambient una masterclass de dansa a càrrec de l'escola de dansa DreamDance, un concert amb els cambrilencs Souldiers, música a la Disco Fashion Party i l'espai Jumpland per als més petits.

Inauguració oficial de la Fira

S'inici oficial de la 58a edició de la Fira Multisectoral de Cambrils tenia lloc al passat divendres al migdia. Concretament, a les 12 hores, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat –Joana Ortega–, juntament amb l'alcaldessa de Cambrils en funcions –Mercè Dalmau–, així com d'altres autoritats del consistori cambrilenc van arribar en trenet fins a l'inici del passeig d'Albert, on van procedir a fer el tall de la cinta. A la comitiva d'autoritats també s'hi van sumar els recentment escollits hereus i pubilles de Cambrils. Durant el recorregut, la comitiva d'autoritats va anar saludant els representants dels diferents estands. A tall d'anècdota, destacar l'especial afició per les motos de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, aturant-se i preguntant pels diferents models i vehicles exposats en la Fira.
Una aturada especial, com cada any, va ser a l'estand de la Cooperativa Agrícola, enguany amb una ambientació dedicada a les aus. La comitiva va saludar els representants de la Cooperativa Agrícola i també van fer una degustació de fruita del temps.
Les autoritats també van recórrer el pavelló cobert –on es va visitar l’exposició fotogràfica de l’estand institucional titulada "Els cambrilencs a taula (1920-1975)"–, formada per 46 imatges del fons de l'Arxiu Municipal de Cambrils (moltes cedides per particulars) que mostren cambrilencs menjant en diferents contextos: celebracions familiars i d'amics, el Dinar de la Vellesa, etcètera.

Després del recorregut per la fira, la regidora en funcions de Promoció Econòmica –Carme Cros– va encetar el torn de parlaments manifestant que les empreses i les persones que visiten la fira any rere any aposten pels valors que transmet Cambrils. “El nostre objectiu és posar el nostre granet de sorra per millorar la fira, tenim un compromís de millorar i oferir un millor servei a les persones que venen cada any”, va afirmar.

Per la seva part, l’alcaldessa en funcions –Mercè Dalmau– va apuntar que sense el compromís de tots els agents implicats no s’hagués dut a terme la fira d’aquest any. “La fira conserva l’essència familiar, és un espai de retrobament per a expositors i cambrilencs. Aquesta és la clau de l’èxit de la nostra fira, de la qual ens podem sentir orgullosos”. L’alcaldessa també va fer referència a les 44 fotos històriques que configuraven l’estand de l’Ajuntament al pavelló cobert instal·lat al parc del Pinaret. “A través d’aquestes fotografies podem fer una reflexió de com ha evolucionat l’hora de menjar a la societat”, va afirmar.

Joana Ortega: “La fira és una suma de tots els valors: la força, l’equilibri i el seny”

Un cop van parlar les autoritats locals, va arribar el torn de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat –Joana Ortega–, que va tenir el gest de fer el discurs al sol, solidaritzant-se d’aquesta manera amb els regidors, periodistes i curiosos que van assistir a l’acte. Ortega va iniciar el seu discurs felicitant a les persones que s’impliquen amb la fira. “Aquesta fira és una fira d’èxit, és un punt de trobada d’una comunitat, és una referència al nostre país. Tenim uns expositors que són fidels i mostren els seus productes de tota la vida. Amb aquests recorregut que hem fet, hem pogut veure com s’adapten les maquinàries a l’actualitat”, va manifestar.

La vicepresidenta va continuar la seva intervenció apuntant que la fira "no és només un espai de passar i comprar", sinó que és un punt de trobada de les famílies. "Tenim una fira amb molta empenta, té un ambient que convida a tothom a participar-hi. Tots som fira", va afirmar. Abans de cloure el discurs, Ortega va assegurar que la fira "és una suma de tots els valors: la força, l’equilibri i el seny. Visca la fira i visca Catalunya!".

Comenta aquest article