Cultura

La bibliotecària Rosana Andreu, una de les seleccionades del premi de contes Bibliorelats

Per Berta RuizImatge de la bibliotecària Rosana Andreu
La bibliotecària de la Biblioteca Municipal, Rosana Andreu, ha estat una de les seleccionades del premi de contes Bibliorelats, convocat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el col·lectiu literari Reusenques de Lletres, dins el programa d'activitats en commemoració de l'Any de les Biblioteques. El passat 22 de maig es feia públic el veredicte, un cop valorades les 75 narracions que hi van participar. El jurat format per Carme Andrade, Carme Fenoll, Fina Masdéu, Lena Paüls i Victòria Rodrigo, va seleccionar-ne un total de 19, entre les quals la de l'autora cambrilenca Rosana Andreu, sota el títol "Te quiero, amor. Fdo-África". En declaracions a revistacambrils.com, Andreu ha comentat que "es tractava d'un concurs relacionat amb el món de la biblioteca pública i els bibliotecaris. Em va semblar una idea molt bonica per celebrar l'Any de les Biblioteques, vaig tenir una idea i el conte va sortir de forma espontània. Estic molt contenta perquè de 75 relats van seleccionar 19 i un és el meu".

Edició col·lectiva d'un llibre de relats

El premi de 'Bibliorelats' consisteix en l'edició col·lectiva d'un llibre amb els relats seleccionats, a càrrec d'Arola Editors, de Tarragona i la presentació del llibre dins la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc entre el 4 i el 13 de setembre a la plaça de la Catedral de Barcelona. Els altres contes i autors seleccionats van ser "La geometria dels teus ulls" de Marina Barraso Rodrigo, "Sygma" d'Àurea Bellera, "La més bella història" de M. Pilar Cabrerizo Lahoz, "S'ha de llegir" de Josefina Coll Ballbé, "Evasió" de Patrícia Domingo Anguera, "La cova de les meravelles" de Conxita Jiménez Abril, "Viatge de tornada" de Clara Juncarella Fortuny, "Això és un dir" de Pilar López, "El gat i la rata" d'Eduard López, "No m'esperis a sopar" de Concepció Munté Castillo, "Punt de trobada" de Joan Pinyol, "Revolució" de Romana Ribé i Llenas, "Nélida Espíndola Dávalos (o Per antonomàsia)" de Lluís Servé Galan, "El tren de matèries perilloses" d'Oriol Solà Prat, "Entre lligalls de diaris"de Josep-Lluís Sotorra Agramunt, "Veïns a la força (alfabètica)" d'Andreu Suriol Ribé, "El consell" de David Torelló Alsina i "Marta" d'Enric Vila Casillanis.
 
El jurat va fer constar l'alt nivell de qualitat literària i l'originalitat de l'enfocament dels relats rebuts i el fet que hagin acomplert l'objectiu d'ampliar l'imaginari col·lectiu amb la biblioteca pública de Catalunya com a referent i tret diferenciador d'una cultura pròpia i va agrair a la plataforma digital Røter i al Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya la incondicional col·laboració en el desenvolupament de la seva tasca.

Comenta aquest article