Informació general

L'antiga N-340 ja llueix els carrils bici que connecten el centre del municipi amb la zona de Ponent

Per Cristina Sierra

Carrils bici a l'antiga N-340, prop de l'Ermita

Des d'aquesta setmana, l'antiga N-340 ja llueix els carrils bici, a banda i banda de la carretera, que connectaran el centre del municipi amb la zona de Ponent. El tram s'inicia just a la rotonda de l'N-340 i actualment arriba fins a la benzinera de la Dorada, però el projecte contempla que els carrils finalitzin a la riera de Riudecanyes, al final del terme municipal. Cal dir que amb la creació d'aquests dos trams s'ha eliminat un dels dos carrils que hi havia des de la sortida de la Llosa fins a la rotonda de l'antiga nacional.

Aquest projecte s'emmarca en el paquet d'inversions que va presentar el govern en funcions, a finals del passat mes de desembre. Tal com explicava aleshores l'alcaldessa –Mercè Dalmau– amb la creació d'aquests nous carrils bici es volia donar resposta a les peticions que havien rebut des de diferents col·lectius cicloturistes.

Anellament dels carrils bici

Per altra banda, el projecte també contempla fer un carril des de l'antiga N-340 amb l'Ermita fins a la zona esportiva, passant pel carrer de Jaume Ferran i continuant per darrere de l'Escola Joan Ardèvol i la Llar d'Infants Maria Dolors Medina, amb l'objectiu d'ampliar la xarxa de carrils, donar continuïtat als ja existents i facilitar el desplaçament dels cambrilencs fins a la zona esportiva. Amb aquesta iniciativa també es vol connectar els carrils del passeig marítim amb un d'interior que donarà continuïtat al carril existent del Vial del Cavet, aconseguint enllaçar tots els carrils bici del municipi.

Cal recordar que el govern en funcions ha apostat durant aquest mandat per fomentar l'ús de la bicicleta. Una de les darreres accions que es va fer va ser l'adhesió a la Xarxa de Ciutats per la bicicleta, que comporta la implantació d'un sistema de registre voluntari municipal de bicicletes.

El nou carril bici ja és utilitzat pels ciclistes

Comenta aquest article