Societat

Andrés Vega, alumne del Cardenal Vidal i Barraquer, segon al concurs matemàtic Cangur

Per Cristina Sierra

Andrés Vega amb el diploma obtingut al concurs Cangur

Andrés Vega, alumne de sisè primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, ha obtingut el segon premi al concurs Cangur, coordinat per la Societat Catalana de Matemàtiques. Enguany, la prova, que en les anteriors edicions es dirigia a tots els alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de Batxillerat, s'ha estès als alumnes de 5è i 6è de primària dels centres escolars dels Països Catalans.

Vega va obtenir una puntuació de 80 sobre 90 i va quedar empatat amb tres xiquets més. L'acte de lliurament del diploma acreditatiu es va fer el passat 26 de maig al Paranimf de la Universitat de Barcelona i va estar presidit per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. L'alumne cambrilenc, de 12 anys, va estar acompanyat per la seva família i per la seva professora de matemàtiques, Montse Galceran.

17.000 alumnes

La prova Cangur és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. En aquesta primera edició del Cangur-Primària s'hi van presentar 17.000 alumnes que van haver de resoldre 18 problemes en una hora. Segons explica Montse Galceran a revistacambrils.cat, des del centre cambrilenc es va fer una selecció dels alumnes de cinquè i sisè de primària que tenen més facilitat a l'hora de resoldre problemes de lògica i d'abstracció. En total, es van seleccionar 50 alumnes que van fer les proves al mateix col·legi, el passat mes de març.

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participa habitualment en aquest concurs amb els alumnes de 3r i 4t d'ESO i enguany es va decidir participar al Cangur-Primària. Galceran apunta que el centre té "moltes ganes" de tornar-hi a participar l'any vinent, ja que l'experiència sempre és molt positiva i motivadora pels alumnes i professors.

Comenta aquest article