Informació general

Oliver Klein (NMC): "No comptar amb els 1.800 vots de l'NMC és un menyspreu a la població de Cambrils"

Per Cristina Sierra

Els regidors i membres del NMC, aquest matí, en la roda de premsa de valoració del pacte de govern

El Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) ha fet aquest matí una roda de premsa al seu local per a valorar el pacte de govern d'ERC-Avancem, CiU i PSC pel mandat 2015-2019. Tristos i decebuts, els regidors i militants del partit han volgut donar la seva opinió sobre aquest pacte, assegurant que no entenen perquè ERC-Avancem no ha comptat amb ells per formar el govern tot i ser la tercera força més votada. "No comptar amb els 1.800 vots de l'NMC és un menyspreu a la població de Cambrils", ha manifestat Oliver Klein.

"Ens dóna la sensació que Apel·les Carod i Joan Mas són els que han decidit el pacte"

L'alcaldable del partit ha començat la seva intervenció explicant que un cop es van conèixer els resultats electorals el passat diumenge, la formació es va posar en contacte amb ERC i CiU per parlar sobre un possible pacte. Klein ha apuntat que van quedar en celebrar una segona reunió però no es van posar en contacte i amb el PSC hi havia la intenció de parlar però "ens vam trobar amb diferents excuses i mai ens vam arribar a trobar".

Dimarts al vespre, la militància de l'NMC, veient que ERC i CiU no convocaven una segona reunió per parlar, van decidir que els regidors del partit parlessin amb les altres formacions polítiques que havien obtingut representació: Ciutadans, PP i Assemblea de Cambrils. "Dimecres al matí vam parlar i per la tarda ens envien unes fotos de les líders de les formacions, acompanyades de persones que no són regidors, sinó que són d'un altre perfil i d'una altra època, al despatx de l'Apel·les Carod. Ens dóna la sensació que Apel·les Carod i Joan Mas són els que han decidit el pacte", ha afirmat Klein.

"La població ens deia que havíem d'estar al govern"

El líder de l'NMC ha fet una valoració molt negativa d'aquest pacte, ja que segons ha apuntat, "Nosaltres també vam treure quatre regidors i s'ha pactat amb CiU, que ha estat força derrotat, i amb el PSC, que ha obtingut els pitjors resultats de la història de la democràcia a Cambrils. L'NMC ha guanyat més de 500 vots i un regidor i guanya en 13 de les 33 meses electorals". Klein també ha afegit que el pacte és un "menyspreu" a la població perquè es parlava d'un canvi a l'hora de fer política local que no s'ha tingut en compte. "La població ens deia que havíem d'estar al govern. Mai es fan els pactes tan ràpid, això és inaudit. Ells (ERC, CiU i PSC) ni s'han dignat a negociar. Ells sabran a quin públic es deuen i si ho han negociat per conservar el govern. Com pot tirar endavant una aliança en què ERC avala a un partit (CiU) que ha tingut una legislatura pobríssima i a un partit perdedor (PSC)?".

Klein ha assegurat que s'havia parlat de pactes d'esquerres i "molta gent" de Cambrils hi estava "a favor". "El PSC de la manera que s'està comportant està fent el ridícul i nosaltres hem fet una oposició elegant. El panorama polític és desolador i patètic. Se'ns treu la qüestió nacional i nosaltres sempre hem dit que no tenim una postura única. Els hi vam explicar que respectaríem el procés  i no entenem què ha passat. Els mariners ens han dit aquest matí que aquests pactes de conveniència no tenen futur, les diferències són insalvables per molt que s'avinguin ara", afirmava el regidor.

L'alcaldable també ha afegit que es va assabentar del pacte per la premsa i que posteriorment, Camí Mendoza li va enviar un missatge de Whatsapp "dient que ho sent però que creu que la millor opció és aquest pacte", i un correu electrònic de Mercè Dalmau ratificant les paraules de la futura alcaldessa de Cambrils.

Cinta Ballesté: "Li vaig dir a la Camí que em truqués per parlar i encara espero. Teníem una amistat i ni s'ha dignat a trucar-me per a explicar-me el pacte"

Després de les paraules de Klein, la regidora Cinta Ballesté, visiblement emocionada, ha afirmat estar molt "decebuda" amb ERC perquè les dues formacions havien parlat de fer una política de canvi al municipi. "ERC ens recolzava als plens en el sentit de voler fer les coses ben fetes i ara ens demostra tot el contrari. Li vaig dir a la Camí que em truqués per parlar i encara espero. Teníem una amistat i ni s'ha dignat a trucar-me per a explicar-me el pacte. Ens deprimeix per Cambrils que la gent es vengui tan fàcilment", manifestava Ballesté. La regidora també ha assegurat que li sembla molt bé que s'hagi "prioritzat" el dret a decidir però que no entén perquè s'ha pactat amb CiU, "que no té clar el seu vot" i amb el PSC "que té unes idees contràries".

Per la seva part, el regidor Santi Gámez ha manifestat que "han anat tots contra l'Oliver". "Hi havia molta gent que tenia il·lusió que entréssim al govern. La gent diu que això no pot ser i no tornara a votar. Tornarem a tenir un alcalde sense força i Cambrils sense pes polític a Tarragona, quan som la tercera població. No ens mereixem el que estan fent", apuntava molest el regidor.

Oliver Klein: "Treballarem més fort que mai"

Un cop feta la valoració dels resultats electorals, el líder del partit ha manifestat que l'NMC "treballarem més fort que mai aquests quatre anys". Oliver Klein ha assegurat que "volem governar Cambrils per implementar el nostre programa. Treballarem perquè Cambrils no es mereix que nosaltres siguem la força que arregla els "desaguisados" que fan els polítics que ens manen. Ens han maltractat, ens han menyspreat i ara anem a per totes. No desapareixerem. Ens tenen por perquè sabem el ritme de treball que portem. L'NMC està creixent i farem una oposició molt forta perquè volem estar al govern".

Comenta aquest article