Informació general

ERC-Avancem, CiU i PSC anuncien el pacte de govern pel mandat 2015-2019

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau (CiU), Camí Mendoza (ERC-Avancem) i Ana López (PSC) han formalitzat el pacte de govern pel mandat 2015-2019

Tres dones lideraran Cambrils els propers quatre anys. Aquest matí, Camí Mendoza (ERC-Avancem), Mercè Dalmau (CiU) i Ana López (PSC) han anunciat el pacte de govern al que han arribat les tres formacions per al mandat 2015-2019. Mendoza també ha avançat que ella serà la propera alcaldessa de Cambrils durant els quatre anys de mandat. "Crec que les companyes han entès la voluntat de Cambrils i hem arribat a aquest acord", ha afirmat.

La compareixença de Mendoza, Dalmau i López ha aixecat una gran expectació mediàtica a la sala de premsa del consistori. La futura alcaldessa ha començat la roda de premsa explicant que el mateix diumenge, un cop es van conèixer els resultats electorals, van començar les reunions amb les altres formacions polítiques que havien obtingut representació al consistori. "Nosaltres vam ser el partit més votat i quan vam començar a parlar vam veure de seguida la predisposició de les tres forces de deixar les diferències apartades i treballar per Cambrils. Anirem a una. Volem impulsar una nova etapa mirant el futur, Cambrils ho necessita", ha manifestat Mendoza.

Bona sintonia entre les formacions

Acte seguit, Mercè Dalmau ha explicat que des del primer moment CiU es va posar d'acord amb ERC-Avancem per tirar endavant el pacte i que des del partit tenien clar que Mendoza havia de ser l'alcaldessa perquè havia estat la llista més votada. "Estic convençuda que farem molt bona feina pel municipi i tenim moltes ganes de començar a treballar. Volem tenir un pacte fidel i que ens puguem entendre", ha afirmat.

Per la seva part, Ana López també ha manifestat la seva "satisfacció" per haver arribat a aquest pacte i ha apuntat que ara començaran a confeccionar el pla de mandat i en els propers dies s'informarà dels acords de govern. Cal dir que durant la roda de premsa s'ha evidenciat la bona relació que hi ha entre les tres polítiques. De fet, Camí Mendoza ha explicat que havia parlat amb totes les forces polítiques però que amb qui havia tingut més "sintonia" era amb CiU i PSC.

Polítiques d'esquerra i de clau nacional

La líder d'ERC-Avancem ha destacat que aquest pacte és fruit d'un acord de polítiques d'esquerra i de clau nacional. "Totes tres tenim línies en comú en quant a fer política", ha afirmat. Tal com ha apuntat Dalmau, "hem prioritzat que som partits que tenim representació al Parlament i a diferents estaments, som partits que tenim un bagatge al darrere i volíem fugir una mica dels personalismes". Per la seva part, López ha assegurat que, "és molt important que cadascú tingui la seva ideologia. Aquí representem una mica el sentiment que hi ha actualment a Catalunya. Sabem quines són les prioritats a nivell local i hi ha altres decisions que no ens corresponen però que sabem quin posicionament tenim cada partit".

La presentació del pacte de govern ha aixecat una gran expectació mediàtica

Comenta aquest article