Informació general

Novetats en la 58a Fira Multisectorial de Cambrils

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Carme Cros van presentar ahir la Fira Multisectorial

Del 5 al 7 de juny, Cambrils acollirà la 58a edició de la Fira Multisectorial, un esdeveniment que any rere any és un punt de trobada per als cambrilencs. Ahir al matí, l'alcaldessa en funcions –Mercè Dalmau– i la regidora de Promoció Econòmica en funcions –Carme Cros– van presentar aquesta nova edició que arriba carregada de novetats. El tret de sortida serà aquest proper diumenge amb el pregó, l'elecció de les pubilles i hereus de Cambrils i el reconeixement a les entitats que fan anys acabats en 0 o 5 i a les empreses que compleixen 50 anys o més d'implantació a Cambrils.

El pregoner d'enguany serà l'artista cambrilenc David Callau, autor de l'escultura "En el pla de les Serenes", situada a les Escales Reials. Les obres de Callau s'han plasmat en institucions i espais privats d'arreu del món i des de fa més de 15 anys obre les portes de l'espai Galeria 7 d'Art Cambrils on tothom que vulgui pot visitar les seves obres, cadascuna d'elles amb un toc personal, característic i únic.

Joana Ortega inaugurarà la Fira

Per aquesta 58a edició, la Fira comptarà amb 132 expositors i 267 estands. La regidora de Promoció Econòmica va mostrar la seva satisfacció per aquestes xifres, ja que hi ha un 40% de nous expositors. "Intentem oferir una fira innovadora i que hi hagi un espai dinamitzador on es facin activitats. Això ens obliga a reinventar-nos i fer que la fira sigui més agradable", va explicar Cros. Una de les novetats d'enguany serà l'exposició de motos i cotxes antics dels anys 1920-1940, cedits desinteressadament pel Club de Vehicles Antics de Cambrils.

La inauguració oficial de la Fira tindrà lloc el divendres 5 de juny, a les 12 hores, per part de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega. En acabar, les autoritats realitzaran un recorregut pels 35.000 m2 d’exposició comercial del recinte firal i es farà la tradicional degustació de fruita del temps a l'estand de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Vermuts electrònics i Concert Jove

Un any més, la Fira acollirà activitats per a totes les edats. El mateix divendres hi haurà el Concert Jove al Parc del Nou Cambrils amb l'actuació de Papagayo i Bongo Botrako, un concert gratuït que enguany canvia d'ubicació després d'uns anys celebrant-se a l'Ateneu Juvenil. Una altra novetat d'aquesta edició serà el vermut electrònic que s'organitzarà tan dissabte com diumenge al matí a l'espai Àgora del Parc del Pinaret.

Durant el cap de setmana també es faran diferents activitats per a la canalla a l'espai Medievàlia, ubicat a la plaça del Setge, un espai que acollirà jocs de gegants, catapultes, troncs, jocs de bitlles, de destresa, de xanques i moltes més sorpreses. El preu per entrar a la zona de jocs durant tota la franja horària serà de 2 euros per xiquet.  Una altra de les activitats destacades per als més petits és l’espai Jumpland al Parc del Pinaret on tindran lloc activitats d’aventura que els ajudaran a descarregar adrenalina.

Mercat medieval i masterclass

Un dels espais més visitats a la Fira és el Mercat Medieval que s'instal·la a la Plaça de la Vila i als carrers de Gimbernat i d'Immolats del Setge. A més de les tradicionals parades, el mercat també comptarà amb un seguit d’activitats paral·leles d’animació com són una cercavila de músics i còmics, representacions de llegendes, espectacles de joglars, etc.

Una altra novetat que cal destacar és la masterclass de dansa que es farà al recinte firal i que anirà a càrrec de l'escola de dansa DreamDance. A més, també hi haurà un taller culinari, una xerrada canina i un concert amb els cambrilencs Souldiers, diumenge a la tarda.

58è Homenatge a la vellesa

Un dels actes més tradicionals que es fa des de fa 58 anys és l'Homenatge a la Vellesa, que tindrà lloc el 7 de juny. Els actes s’iniciaran a les 10 hores amb la concentració dels homenatjats davant l’església de Santa Maria i davant la plaça de l’església de Sant Pere així com la celebració de misses a les corresponents parròquies. Després, les dos comitives es dirigiran al Palau Municipal d’Esports on es realitzarà l’acte. L’homenatge  a la Vellesaestà organitzat per l’Associació d’Antics Alumnes la Salle amb la col·laboració del Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article