Informació general

Les associacions locals de malalties neurodegeneratives i els professionals del sector es reuniran per a activar sinergies sociosanitàries

Per Cristina Sierra

Un moment de la trobada entre la regidora Marta Borràs i els representants de les associacions

El Casal de la Gent Gran acollirà, el proper 6 de juny, la trobada 'Activació de sinergies sociosanitàries a Cambrils', que reunirà les associacions locals de malalties neurodegeneratives, principalment Alzheimer i Parkinson, amb professionals dels sector sociosanitari. Ahir al matí, la regidora de Salut en funcions –Marta Borràs– va reunir-se amb els representants de les associacions i amb familiars dels malalts, que li van transmetre les seves inquietuds respecte als serveis sanitaris actuals.

Les mateixes entitats es van reunir a la tarda per a tractar els temes més urgents que s'han de parlar el proper 6 de juny amb els professionals del sector. La trobada al Casal reunirà una quinzena de professionals sociosanitaris com directors d'hospitals, caps d'emergències i dels centres d’atenció primària i l'objectiu és conscienciar als professionals i no professionals que les malalties neurodegeneratives són un problema social i sanitari de dimensions públiques que no només afecta els malalts i al seu cercle de familiars, sinó a tota la societat. Així doncs es tractaran diferents temes com són la llei de la dependència, els fàrmacs recomanats per a aquest tipus de malalties, entre d’altres.

En la reunió que es va celebrar ahir al matí al consistori, els representants de les entitats van destacar el fet de poder fer aquesta trobada amb els professionals per evitar col·lapsar les urgències dels hospitals o bé. "Ens ajuntem per millorar la nostra qualitat de vida, el sistema és molt lent i s'han de buscar aquestes sinergies. El nostre objectiu és crear ponts entre les associacions i el sistema. Volem saber com podem afrontar els problemes en comú i agilitzar els recursos", apuntava una de les representants.

Comenta aquest article