Informació general

La sisena modificació de crèdits de l'any genera debat entre govern i oposició

Per Cristina Sierra

Façana de l'Ajuntament de Cambrils

La darrera sessió plenària del mandat va aprovar la sisena modificació de crèdits de l'any per un import de 130.801,07 euros. El regidor d'Hisenda –Lluís Abella– va explicar com s'havia finançat aquesta nova modificació, destacant la baixa de 100.000 euros de la partida d'enllumenat i que es destinarà a fer inversions en vies públiques.

Aquesta baixa va ser molt qüestionada pels regidors no adscrits Robert Benaiges i Dani Pallejà. El primer va assegurar que no entenia per què es destinaven aquests diners a inversions si no hi havia "temps real" per poder-les tirar endavant; mentre que el segon va apuntar que el proper govern no podrà invertir en enllumenat perquè un cop s'ha reduït una partida, no es pot tornar a augmentar.

Dani Pallejà: "Vostès gasten més diners en electricitat del que pressuposten"

El regidor de Serveis –Antonio Laguna– va explicar que s'havia produït aquest estalvi en l'enllumenat perquè s'ha invertit per llums de tecnologia led. En resposta a les afirmacions de Benaiges, Laguna va afirmar que el "proper govern es trobarà diners per reparar carrers i jardins". Per la seva part, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va afegir que s'havia fet un estudi de les potències contractades i s'havia "constatat" que hi havia més potència de la que realment es necessitava. Dalmau també va respondre les paraules de Pallejà, apuntant que si al proper govern no li sembla bé aquesta darrera decisió de l'equip de govern actual, podran fer una modificació de crèdits.

Després d'aquestes respostes, Dani Pallejà va manifestar que el govern format per CiU, PP i Plic cada any gastava uns 70.000 euros més en enllumenat del que pressupostaven inicialment. "Vostès gasten més diners en electricitat del que pressuposten", va afirmar. Fruit d'aquestes declaracions, Mercè Dalmau va assegurar que "els pressupostos a finals d'any quadren", mentre que el regidor Robert Benaiges va desmentir les paraules de Pallejà recordant que l'any passat no hi havia hagut dèficit i que aquesta partida s'havia pressupostat malament els dos anys anteriors.

La modificació va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern, les abstencions de l'NMC, PSC i Dani Pallejà i el vot en contra de Robert Benaiges.

Comenta aquest article