Informació general

L'oposició titlla de "procés electoralista" l'atorgament de les subvencions a les entitats festives

Per Cristina Sierra

Entitats festives cambrilenques a l'actuació al pati de l'Ermita a la darrera Festa Major de la Mare de Déu del Camí

El ple extraordinari celebrat el passat divendres no va estar exempt de polèmica tot i ser la darrera sessió del mandat. Quatre punts de l'ordre del dia feien referència a l'atorgament de les subvencions anuals a les entitats festives Ball de Diables Els Cagarrieres, Ball de Bastons, Colla Gegantera Tota l'Endenga, Colla Castellera Xiquets de Cambrils, uns punts que l'oposició va titllar de "procés electoralista", ja que s'aprovaven dos dies abans de les eleccions municipals.

El regidor de Festes –Lluís Abella– va explicar l'import que s'atorgava a cada entitat, puntualitzant que era la mateixa quantitat que l'any anterior. La subvenció per aquest any al Ball de Diables Els Cagarrieres és de 6.850 euros; al Ball de Bastons, 6.300 euros; a la Colla Gegantera Tota l'Endenga, 22.100 euros, i als Xiquets de Cambrils, 2.850 euros. Tal com va apuntar el regidor, els convenis estableixen les actuacions que han de fer aquest any les entitats, destacant la seva participació a les festes majors i l'organització d'actes com la Nit del Foc o la Trobada de Timbalers, entre d'altres.

Dani Pallejà: ""Es reparteix confeti a un dia i mig de les eleccions"

Després de l'explicació de les subvencions, els regidors de l'oposició Cinta Ballesté (NMC) i Dani Pallejà van qüestionar que es passés per ple l'aprovació d'aquests convenis enmig de les eleccions del 24M. Ballesté va afirmar que els convenis es passaven "de pressa i corrents perquè les mateixes entitats ens ho han dit". Pallejà, en el mateix sentit, va manifestar que el dia abans havia parlat amb algunes de les entitats i "no sabien res que avui els convenis passaven per ple". Segons va afirmar el regidor, "es reparteix confeti a un dia i mig de les eleccions".

Davant aquestes afirmacions, Lluís Abella va mostrar la seva "perplexitat" i va assegurar que l'atorgament de les subvencions era un tràmit anual que sempre s'aprova per ple per aquestes dates. "Tots aquests convenis estan parlats fil per randa amb totes les entitats. Hem parlat amb totes i no hi ha hagut cap problema. No hem mirat mai el conveni amb caire electoral", va manifestar el regidor de Festes.

Dani Pallejà va rebatre les paraules de Lluís Abella reiterant que havia parlat amb el president d'una entitat i li va dir que "no coneixia el contingut del conveni. Això li puc firmar ara per notari". Abans d'aprovar el punt, el regidor de Festes va repetir que les subvencions es parlen amb totes les entitats. Els quatre convenis es van aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, de l'NMC, del PSC i del regidor no adscrit Robert Benaiges i l'abstenció de Dani Pallejà.

Els altres convenis que es van aprovar en el ple extraordinari van ser la subvenció al Club Naùtic Cambrils amb motiu de la celebració de la 28ena Setmana Catalana de Vela; els ajuts pel cost de la taxa d'escombraries del 2015 i l'equivalent IBI a habitatges inclosos en el projecte d'habitatges inclusius, i el conveni per al Programa de Formació i Inserció- Pla de Transició al Treball PFI-PTT.

Comenta aquest article