Cultura

S'inicia el tercer seminari sobre educació "Maria Dolors Medina": Memòria i Veu

Per Berta Ruiz



El professor i antropòleg Manuel Delgado va fer la conferència inaugural d'ahir
Ahir es va iniciar el tercer seminari sobre educació "Maria Dolors Medina": Memòria i Veu, amb la inauguració i presentació del curs a càrrec del regidor d'Ensenyament Ramón García Mateos, que va destacar el seminari com un referent a Catalunya que combina tradició i educació, i que a la vegada es manté i es consolida en el temps. Ramón García Mateos també va explicar que l'estructura del seminari, "intenta configurar l'aspecte més acadèmic i seriós de les conferències matinals i l'altra vessant més lúdica dels tallers de la tarda, en els que s'enfoca de manera directa sobre els temes, que enguany estan centrats en l'oralitat, la música, les il·lustracions o els contes infantils".
Enguany, prop de 50 inscrits participaran en el seminari, que des d'ahir i fins el proper divendres prendran part en les diferents conferències, tallers i vetllades nocturnes programades durant tota la setmana.

La conferència inaugural va anar a càrrec del professor i antropòleg de la Universitat de Barcelona, Manuel Delgado que va tractar el tema de "La religiositat popular andalusa a Catalunya". A la tarda, també es va fer el taller "Creación y recreación de la tradición oral" amb l'escriptor i narrador oral Ignacio Sanz, en el que es va parlar de l'ús de la tradició oral en els contes i les novel·les.
Finalment, es va tancar la jornada amb una vetllada als jardins de l'Escola de Música, amb el concert de l'intèrpret de cançó popular i tradicional Adolfo Osta "Avedivare. Mantenir amb vida".


Comenta aquest article