Informació general

Llum verda a l'ampliació de l'hotel El Dorado Playa

Per Cristina Sierra

Un moment de la sessió plenària extraordinària celebrada el passat divendres al matí

El passat divendres al matí va tenir lloc el darrer ple extraordinari del mandat, que va comptar amb les absències dels regidors Francesc Garriga i Oliver Klein. Un dels punts més importants que es va tractar a la sessió va ser l'aprovació provisional de la modificació del POUM que permetrà ampliar l'hotel El Dorado Playa i convertir-lo en un quatre estrelles superior. Recordem que el passat mes de febrer es va aprovar inicialment aquesta modificació i ara, un cop acabat el període d'al·legacions i amb l'aprovació provisional del projecte, la darrera paraula la tindrà la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme –David Chatelain–, en la nova documentació s'ha incorporat l'informe dels bombers per a fer viable l'ampliació hotelera. La modificació permetrà concentrar els 26.350 m2 de sostre edificable que l'hotel disposa a través de bungalous i edificacions baixes en un edifici que tindrà una planta baixa més tres pisos d'alçada, amb una capacitat de 300 habitacions.


"POUM a la carta"

Un cop el regidor va fer l'explicació del projecte, el regidor no adscrit Dani Pallejà va apuntar que hi havien punts de la modificació que no quedaven clars i va assegurar que l'equip de govern havia fet "POUM a la carta" per segons quin projecte. "Curiosament les modificacions s'han fet per gent que venia de fora amb grans projectes i no per la gent d'aquí", va manifestar.

El regidor de l'NMC –Santi Gámez– va anunciar que el partit votaria a favor perquè havien estudiat tot el cas i entenien la "urgència" de tirar endavant el projecte. En aquesta línia, la portaveu del PSC –Ana López– va apuntar que entenien "la necessitat i la urgència" d'haver fet la modificació però que s'abstindrien perquè era un tema "complexe".

Per últim, el regidor no adscrit Robert Benaiges va assegurar que no acabava d'entendre aquesta urgència per a modificar el POUM degut a la proximitat de l'estiu "i més en temps electoral". Benaiges va afegir que "s'han de justificar tots els projectes i la justificació que aquest projecte activarà l'economia em sembla dèbil".

David Chatelain: "Cambrils guanya una instal·lació de qualitat millorant una instal·lació que havia quedat obsoleta"

Després de les intervencions dels regidors de l'oposició, el regidor d'Urbanisme  va afirmar que "probablement" s'ha de modificar el POUM de l'any 2006 perquè té molta normativa tècnica que dificulta a l'hora de tirar endavant nous projectes. Chatelain va assegurar: "Qualsevol modificació es pot entendre com a urbanisme a la carta però el que no podem perdre mai de vista és defensar l'interès públic. Tota millora representarà ingressos per l'Ajuntament i generarà llocs de treball".

Sobre el projecte de l'hotel El Dorado Playa, el regidor va manifestar que Cambrils "guanya una instal·lació de qualitat millorant una instal·lació que havia quedat obsoleta. Hem d'estar contents que el municipi sigui objecte d'inversions i això ens aporta excel·lència turística". Abans d'aprovar la modificació, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va afirmar que aquest punt no s'havia de relacionar amb un tema electoralista perquè el procés per a modificar el POUM era "llarg" i la Comissió Territorial d'Urbanisme encara ha de donar el vistiplau al projecte.

Finalment, el punt es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i de l'NMC i les abstencions del PSC i dels dos regidors no adscrits.

Comenta aquest article