Informació general

ERC guanya les eleccions municipals a Cambrils

Per Cristina Sierra, Berta Ruiz

Eufòria a la seu d'ERC, ahir a la nit, un cop coneguts els resultats de les eleccions municipals

ERC-Avancem ha estat la força guanyadora a les eleccions municipals a Cambrils amb un total de 1.976 vots i el 17,75% dels vots emesos. Com a segona força s'ha situat CiU amb 1.801 i el 16,18% dels vots emesos, mentre que en tercer lloc s'ha situat el Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) amb 1.798 vots i el 16,108% dels vots. Totes tres forces empaten en nombre de regidors amb quatre regidors cadascuna. Com a quarta força més votada se situa Ciutadans (C's), una de les grans sorpreses de la nit, que ha assolit un total de 1.317 vots (11,84%) i tres representants. També amb tres regidors se situa el PSC, en cinquena posició, que ha obtingut 1.282 vots i el 11,51% dels vots emesos. El Partit Popular (PP) ha obtingut 1.014 vots (9,11%) i dos representants i, en darrer lloc, l'Assemblea de Cambrils, que obté un regidor, amb 599 vots (5,38%). Per darrere s'han situat, MES amb 379 vots (3,40%), Alternativa Democràtica per Cambrils amb 287 (2,57%), la PLIC-Ara Cambrils amb 278 vots (2,49%) i Solidaritat Catalana per la Independència amb 129 vots (1,15%).

Eufòria a la seu d'ERC

ERC s'ha proclamat guanyadora de les eleccions municipals a Cambrils quan no era la favorita per a guanyar-les, segons els diferents sondejos que s'havien anat difonent a través de les xarxes socials. ERC passa de no tenir representació a l'Ajuntament a tenir quatre regidors, el que suposa el millor resultat obtingut mai en unes eleccions municipals al nostre municipi. D'altra banda, una altra de les sorpreses de la jornada ha estat la irrupció de Ciutadans que aconsegueix tres regidors amb una campanya electoral que ha tingut la figura del líder del partit, Albert Rivera, com a referent.

Problemes en la constitució d'una mesa electoral i en el recompte d'una altra

La jornada electoral havia començat amb els problemes de constitució d'una mesa electoral al col·legi Guillem Fortuny. Un dels vocals no s'havia presentat mentre que el segon vocal tenia un justificant que validava la seva absència. Els Mossos van haver d'anar a casa del vocal que no s'havia presentat i va certificar que es trobava en estat d'embriaguesa. Finalment la mesa es va constituir amb 40 minuts de retard i va tancar 40 minuts més tard. D'altra banda, la darrera mesa electoral en tancar l'escrutini va ser una de les del col·legi Joan Ardèvol que abans de començar a comptar els vots va haver de repassar tot el llistat de votants per a trobar un que s'havia duplicat amb el vot per correu.

Web especial de Revista Cambrils, un altre cop el referent

Revista Cambrils va tornar a ser el referent de la jornada electoral, ahir, a Cambrils. Per quarta vegada consecutiva en unes eleccions municipals, el web especial va donar els resultats en temps real a mesura que s'anaven incorporant els resultats de les diferents meses. A tall d'anècdota, els primers resultats introduïts, corresponents a una de les meses de l'escola d'Hoteleria, va donar un resultat parcial amb cinc regidors de Ciutadans, com a força més votada.
El web va tenir uns moments de col·lapse degut a la gran audiència que va enregistrar en els moments culminants del recompte

(Podeu consultar totes les dades electorals per col·legis i meses)Pel que fa a ERC, entren al consistori Camí Mendoza, Eduard Pellicer, Montserrat Masdeu i Jaume Gila; de CiU, Mercè Dalmau, Lluís Abella, Joan M. Artigau i Antonio Laguna; del NMC, els seus quatre regidors són Oliver Klein, Cinta Ballesté, Santiago Gámez i Maria Immaculada Sierra; de Ciutadans, els tres regidors són Ferran Giné, Imanol Rico i Maria Encarnación Bello. Del PSC, els representants serien Ana López, Alfredo Clúa i Yolanda Quílez; del PP, David Chatelain i Carme Cros i, com a representant de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz. Els quatre partits que no han obtingut representació són Moviment d'Esquerres, Alternativa Democràtica per Cambrils, la PLIC-Ara Cambrils i Solidaritat per la Independència.Camí Mendoza (ERC):
"Evidentment estem molt contents. Vull agrair a Cambrils que ens hagin fet la primera força política, això vol dir que han confiat en el nostre programa. Ara l'objectiu és parlar amb els partits que s'assemblin més al nostre programa i que fem un pacte en clau de país. El nostre objectiu principal és posar el nostre programa damunt la taula".

Mercè Dalmau (CiU):
"Es plantejaven unes eleccions amb onze partits i estava clar que quedaria una realitat molt fragmentada. Crec que hem aguantat, han estat quatre anys que s'han hagut de prendre decisions complicades i com diu el nostre lema, s'han pres decisions amb valor. Els ciutadans han seguit confiant amb nosaltres perquè som la segona força política. Crec que ha quedat un consistori amb moltes forces i ara el que toca és parlar amb els altres partits per tal de conformar una majoria per fer un consistori governable del que CiU ha de formar part".

Oliver Klein (NMC):
"Crec que aquests resultats s'han de comparar amb les eleccions de 2011. Vam treure 1.300 vots i ara 1.800 i hem quedat a molt poca diferència de CiU. Tots els partits del govern s'han pegat una patacada, la gent vol un canvi i crec que ens han donat la confiança. Hi ha molts partits que han pujat i d'altres que han baixat".

Ferran Giné (C's): "Hem obtingut uns resultats excel·lents a Cambrils, de no tenir representació a obtenir tres regidors. Per tant, estem molt contents. Crec que el treball sensat ha donat els seus resultats. Cambrils tenia aquestes ganes de canvi i de regeneració política. Donarem veu a tota aquesta gent, amb molta il·lusió i amb molta força, un nou canvi que nosaltres representem i que s'ha aconseguit".

Ana López (PSC):
"El vot ha quedat molt fragmentat i han aparegut nous partits com Ciutadans. També han desaparegut partits i ERC ha pujat suposo que pel factor nacionalista. Nosaltres, amb tots els problemes que hem tingut aquests anys a nivell intern, hem baixat. No podem dir que estem satisfets, estem tristos. Queden quatre anys per treballar i per formar un govern ben avingut i creiem que nosaltres podem fer una bona feina".

David Chatelain (PP):
"Evidentment no estem satisfets amb els resultats. Considerem que hem pagat una mica la marca perquè altres forces polítiques s'han endut vots. També pensem que hem pagat una mica les retallades i les dures decisions que hem pres en aquest mandat. Nosaltres continuarem treballant per Cambrils i prenent les millors decisions".

Ivan Sanz (AdC): "Després d'una campanya molt austera i amb molts pocs mitjans, estem molt contents dels resultats. A partir d'ara intentarem canviar el model de ciutat, així com trencar amb les polítiques d'austeritat i treballar per a les classes socials per donar-los-hi la veu que els hi pertoca. Farem una política per a les classes socials i lluitarem contra les polítiques de clientelisme".

Robert Benaiges (MES): "Els resultats no són bons, perquè no hem superat  el 5% per obtenir representació. És una decepció, perquè la candidatura tenia molta il·lusió i havia treballat molt. Personalment, estic trist, però quan estàs en política, ja saps que les coses et poden sortir malament. La ciutadania però, ha decidit i sempre té la raó. Tot i no tenir representació, seguirem treballant i jo, personalment, també seguiré treballant pel Moviment d'Esquerres (MES)".

Andrea Montemezzani (ADxC): "En primer lloc, felicitar a la Camí i a l'equip d'ERC per haver guanyat a Cambrils. En segon lloc, no defallirem amb els prop de 300 cambrilencs que ens han votat. Seguirem treballant per Cambrils, compromesos amb Cambrils, malgrat no tenir representació. A partir d'ara, treballarem per guanyar-nos la confiança dels cambrilencs en els propers 4 anys".

Xavier Martí (la PLIC-Ara Cambrils): "Els ciutadans han decidit que la força més votada sigui ERC i que continuïn CiU i NMC. Estem una mica decebuts amb els resultats d'avui però la opinió dels ciutadans és el que compta. Des de la Plic continuarem treballant per Cambrils".


Jordi Laboria (SI): "Ha estat un resultat decebedor per a SI. Hem estat treballant amb moltes ganes i molta força i em sap molt de greu per la gent que ha treballat amb mi. La veritat, no ens pensàvem que ens aniria tan malament. D'altra banda, felicitem als partits que han estat elegits i esperem que el resultat obtingut serveixi per reactivar Cambrils i millorar-ho tot."

Comenta aquest article