Informació general

L'Ajuntament engega un nou sistema de recollida de voluminosos a les urbanitzacions de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys



Matalassos abandonats al costat d'un contenidor a Vilafortuny, aquest passat divendres.
Aquest mes de juliol es posa en marxa un nou sistema de recollida de mobles i trastos vells a les diferents urbanitzacions de Cambrils. Les urbanitzacions s'han agrupat en cinc zones i a cadascuna d'aquestes zones se li ha assignat un dia de la setmana per a fer la recollida. Així doncs, la zona 1, que comprèn les urbanitzacions de Cambrils Mediterrània, Tàrraco i la Dorada tenen el diumenge com a dia assigant. La zona 2 comprèn l'Ardiaca, Marcambrils, El Dorado Playa i el barri de la Llosa, i li correspon el divendres com a dia de recollida. A la zona 3, formada per les urbanitzacions de Cambrils Badia, Sol Cambrils, Regueral, Esquirol, Polígon 74 i Molí de la Torre, els correspon el dilluns; a la zona 4, integrada pels Ametllers, els Tallats, Jardins de Vilafortuny, Sector el Castell i Mas d'en Bosch, els toca els dimecres i, finalment, a la zona 5, amb les urbanitzacions de Proacosa, Baronia, Vilafortuny 2 i Sector 17, els toca els dijous.

Els veïns només han de treure els trastos davant de casa seva a partir de les 8 del vespre, sense haver de fer cap trucada prèvia. L'endemà, el servei de recollida se'ls emportarà. La presentació d'aquest nou servei va tenir lloc el passat divendres i va comptar amb la presència de l'alcalde –Robert Benaiges–, del regidor de Medi Ambient –Salvador Matas– i del regidor d'Urbanisme i responsable d'Urbaser –Joan Recasens–.

Campanya d'informació

Des de fa dies, Secomsa ha engegat una campanya d'informació que ha consistit en enviar a cada domicili de les zones on s'ha iniciat aquest nou servei un avís d'aquest nou servei acompanyat d'un imant per a la nevera en el qual hi ha el dia de recollida segons la zona on està ubicat cada habitatge. D'altra banda, a la resta del municipi la recollida de voluminosos es continua fent com fins ara, és a dir, fent una trucada a l'OAC per concertar dia i hora.

Sancions

Aquest nou servei vol evitar la imatge llastimosa dels amuntegaments d'objectes abandonats al costat dels contenidors que actualment s'aprecia en molts indrets. Amb la posada en marxa d'aquest servei també es preveu l'aplicació de sancions. A qui incompleixi la normativa, primer de tot, se l'advertirà enganxant un adhesiu a l'objecte que hagi dipositat incorrectament. Si es repeteixen les conductes incíviques, l'Ordenança de Convivència municipal recentment aprovada contempla sancions que oscil·len entre els 300 i els 3.000 euros.

Comenta aquest article