Informació general

Artur Mas: "Quan la Mercè va entrar a l'Ajuntament es va trobar amb una situació dramàtica, es va trobar amb un gran bunyol"

Per Cristina Sierra

Acte de CiU, ahir a la tarda al parc del Pescador

El president de la Generalitat –Artur Mas– va visitar ahir a la tarda Cambrils per a participar a l'acte final de campanya de CiU, al Parc del Pescador. La visita d'Artur Mas, que va aixecar una gran expectació, va començar amb un recorregut pels carrers del port acompanyat per l'alcaldessa –Mercè Dalmau– i els membres de la llista de l'agrupació local. Durant gairebé una hora, el president va poder parlar amb els comerciants i fer-se fotografies i 'selfies' amb totes aquelles persones que li van demanar. Artur Mas es va mostrar proper amb els cambrilencs, interessant-se per conèixer els seus negocis i les seves principals inquietuds de cara al futur.

Acte seguit, la comitiva es va dirigir cap al Parc del Pescador per a començar el darrer míting de CiU abans dels comicis del proper diumenge. Davant d'unes 300 persones, l'alcaldessa va demanar el vot dels presents per a guanyar les eleccions municipals i "dibuixar el Cambrils que tots volem". Mercè Dalmau va destacar que el partit ha apostat enguany per fer una campanya "austera, sense paelles ni musclades. El que sí hem fet és el porta a porta, volem treballar la proximitat i l'empatia amb els ciutadans".

"No volem prometre res del que no estem segurs que podem complir"

L'alcaldessa va continuar la seva intervenció fent referència als partits que es presenten per guanyar l'alcaldia. "A diferencia d'altres partits, nosaltres no hem fet promeses. No hem assegurat subvencions ni programem accions que no poden complir. No volem prometre res del que no estem segurs que poden complir", va assegurar. En aquest sentir, Dalmau va manifestar que vol repetir alcaldia "per a demostrar el que podem fer" i dur a terme una política de sostenibilitat. "La nostra promesa és la de l'esforç, la de la gestió acurada. Tindrem tolerància zero als casos de corrupció del consistori", va afirmar.

Sobre la gestió que ha fet CiU aquests quatre anys, la candidata va defensar que s'ha aconseguit redreçar la situació econòmica del consistori. "Les arques municipals actuals no tenen res a veure amb les que ens vam trobar al 2011. Hem pres decisions amb valor per l'economia i els projectes que hem desenvolupat i sempre, sota el paraigües de la qualitat, la realitat i la gestió acurada dels recursos".

Abans de cloure el seu discurs, Mercè Dalmau va manifestar que l'objectiu principal de CiU és Cambrils i "assolir els reptes". "Ens presentem perquè creiem en la força de tot el poble. Estimem Cambrils, volem el millor per aquest municipi i l'experiència i l'estreta relació amb la Diputació de Tarragona i la Generalitat ens permetrà impulsar els projectes", va assegurar.

Artur Mas: "La Mercè es va trobar amb una situació dramàtica, es va trobar amb un gran bunyol, però s'han pres decisions"

A continuació, el president va pujar a l'escenari per a defensar la gestió de CiU durant aquests quatre anys al capdavant del consistori. "La Mercè es va trobar amb una situació dramàtica, es va trobar amb un gran bunyol, però s'han pres decisions", va manifestar. Artur Mas va continuar el discurs afirmant que CiU "ha fet una cosa que qualsevol faria a casa seva, prendre decisions. La Mercè, enlloc de mirar cap a un altre costat, va donar la cara i s'han pres decisions amb valor i s'han començat a resoldre les coses. S'han posat ordre a les finances i si no hi ha ordre no hi ha un ajuntament sostenible". En aquest sentit, el president va agrair la feina que han fet els regidors del partit polític aquests quatre anys.

Sobre la campanya electoral cambrilenca, el president va destacar el fet que al municipi s'hi presentin onze llistes. "Segons com vagin els resultats diumenge, pot quedar un bunyol ineficaç. Us demano que feu que la Mercè sigui alcaldessa els propers quatre anys", va dir.

Mas titlla l'Estat espanyol d'"inepte" i "hostil"

El president també va aprofitar el seu discurs per a carregar contra l'Estat espanyol per l'avaria de Renfe que va afectar ahir a uns 80.000 usuaris catalans. "Aquest estat que després ens critica, i que ens dóna lliçons, no és només un estat hostil contra els temes de Catalunya, també és un estat inepte per resoldre els problemes bàsics d'aquest país i els problemes que afecten la gent", va apuntar Mas, que també va carregar contra el "traspàs mal fet" del tripartit sobre la gestió de Rodalies. El president va afegir que quan els serveis es gestionen des de Catalunya "ho sabem fer funcionar i fer les coses ben fetes".

Mas també va fer referència a la posada en marxa de BCN World i de Ferrari Land, defensant que són una via per a crear ocupació. "La mentalitat de foment de l'activitat econòmica no la podem perdre en cap moment. Si no hi ha activitat no hi ha feina i això ho hem patit aquests darrers anys i no podem caure en els mateixos errors", va cloure el president.

Abans d'abandonar el recinte, Artur Mas va tornar a rebre l'afecte dels cambrilencs, que el van animar a no afluixar davant les pressions de l'Estat espanyol sobre el procés independentista.

Arribada del president de la Generalitat, Artur Mas, a Cambrils

La comitiva va fer un porta a porta pel barri del port

Comenta aquest article