Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’escrutini de Vandellòs i l’Hospitalet es podrà seguir en temps real a través d’Internet

Per Redacció

Els veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tindran l’oportunitat de consultar, en temps real, l’evolució del recompte de vots de les eleccions municipals que se celebraran aquest diumenge 24 de maig. Això serà possible gràcies al projecte IOLEM 2015 (Informació On Line Eleccions Municipals), impulsat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que ja es va posar en pràctica a les eleccions municipals de 2003, 2007 i 2011.

Mitjançant aquest projecte, la pàgina web municipal, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs (TVV) donaran informació puntual de com evoluciona l’escrutini oficial dels vots a partir de les vuit del vespre i mentre duri el procés. El projecte IOLEM s’articularà a partir de les dades que enviaran els seus voluntaris, que assistiran a l’escrutini a cadascuna de les 7 meses electorals que enguany hi haurà al municipi –2 menys que en els darrers comicis municipals–. Cada cop que un partit acumuli 10 vots, els voluntaris enviaran un senyal des del seu Tablet Android amb cobertura wifi a una central de recollida de dades. Un sistema informàtic actualitzarà automàticament un seguit de pantalles on es podran veure des de l’acumulació de vots de cada partit fins al nombre de regidors que això suposaria si el resultat provisional es mantingués fins al final.

Seguiment de les dades al web municipal

La pantalla estrella del projecte és una en la qual, a banda de l’acumulació de vots de cada partit i el tant per cent escrutat, es podran visualitzar les fotos dels regidors que entrarien al consistori segons el resultat provisional de cada moment. Tot el sistema és possible gràcies a la xarxa de comunicacions de l’Ajuntament, que combina tecnologia ADSL, fibra òptica i xarxes sense fils d’Internet i intranet.

Aquestes dades provisionals estaran disponibles al web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat/eleccions), i seran retransmeses per la Televisió de Vandellòs i per Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, amb la qual cosa els veïns i els mitjans de comunicació podran seguir puntualment l’escrutini, sense col·lapsar els col·legis electorals. També s’instal·laran pantalles en les sales annexes a les dels col·legis electorals per tal que l’acumulació de persones no suposi un entrebanc per a un ràpid i eficient recompte dels vots.
No obstant això, cal recordar que tot i que les dades utilitzades provenen del recompte oficial i per tant tenen una altíssima fiabilitat, no tindran una validació definitiva fins que el recompte s’acabi definitivament i els presidents de les meses signin l’acta reglamentària.

Comenta aquest article