Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant rep un reconeixement de la Comissió Europea pel seu compromís amb la qualitat ambiental

Per Redacció

El regidor de Medi Ambient i la regidora de Turisme amb el reconeixement que van rebre el passat dimarts a Barcelona

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obtingut un reconeixement de la Comissió Europea com a organització amb més de 5 anys d’antiguitat (set, en concret) en el registre europeu d’ecogestió i ecoauditoria EMAS. Aquest reconeixement consisteix en un certificat commemoratiu de bronze, que van rebre el passat dimarts el regidor de Medi Ambient, Joaquim Gracia; i la regidora de Turisme, Elidia López, en representació del consistori, a l’acte de lliurament d’aquestes distincions que la Comissió Europea ha atorgat enguany per primera vegada. L’acte, organitzat per la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc a l’Hotel Alimara de Barcelona.

Des de l’any 2008, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aplica aquest sistema  de reconeixement europeu (EMAS) en la gestió de les platges, el servei de recollida de residus i deixalleries del municipi i la Casa de la Vila. L’any passat, de fet, va aconseguir renovar el certificat de qualitat ambiental que acredita que compleix els requisits establerts, per un període de tres anys (fins al 30 de setembre de 2017), després de passar satisfactòriament una auditoria externa.

Amb la implantació de l’EMAS, el consistori  es compromet  a avaluar, conèixer i fer públics els impactes ambientals derivats de les activitats, productes i serveis que es desenvolupen des de l’administració local, amb l’objectiu d’implantar mesures per disminuir-los o eliminar-los; i a donar a conèixer la Política Ambiental, complir amb els requisits legals i realitzar el seguiment periòdic de la gestió ambiental avaluant l’eficàcia de les mesures adoptades. També es compromet a implantar un procés de millora contínua, mitjançant l’actualització i revisió dels objectius i fites ambientals.

L’EMAS és una eina de gestió per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental. Les organitzacions EMAS estan reconegudes per la Unió Europea, mitjançant un logotip que garanteix la veracitat de la informació ambiental que faciliten.

Comenta aquest article