Cultura

La Biblioteca Municipal dedicarà el mes de juny a les festes tradicionals de Cambrils

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la bibliotecària Rosana Andreu explicant un conte als xiquets que van participar al cicle 'Qui vol un conte de pirates?'

Durant tot el mes de juny, la biblioteca municipal de Cambrils té un calendari ple d’activitats, cursos i tertúlies per a tots els gustos i per a totes les edats. Entre les activitats programades cal destacar que de l’1 al 20 de juny es durà a terme el programa ‘Festes del barri a la biblioteca’. En aquesta ocasió, la biblioteca es guarnirà per tal de celebrar les festes del barri de l'Eixample d’una forma més lúdica en què els nens hi trobaran fulls per pintar i també es faran fotografies als infants amb els seus dibuixos que s’exposaran al mural.

També destaca la trobada del Club de lectura infantil amb Jordi Agràs, autor del llibre ‘Un món esberlat, un món apedaçat’. El llibre, il·lustrat per l'artista cambrilenca Nuri Mariné, s'adreça als alumnes de Primària i conté una unitat didàctica amb què es poden treballar a l’aula valors de convivència. Aquesta trobada tindrà lloc el divendres 5 de juny. Uns dies més tard, divendres 12 de juny, s’explicaran els contes ‘El petit bastoner’ i ‘Diables’ per tal que els infants coneguin els personatges de les festes tradicionals cambrilenques. En acabar, hi haurà un taller per fer un punt de llibre amb els personatges dels contes.

Com a activitats per als adults, destaca la tertúlia literària que es durà a terme el 15 de juny amb Toni Orensanz, autor de la novel·la ‘L’estiu de l’amor’. Orensanz parlarà de la seva obra en una interessant tertúlia que compta amb la col·laboració de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Segueixen els clubs de lectura fàcil

El Club de lectura fàcil té programades noves sessions al llarg del mes de juny. Concretament, els dilluns 1, 8 i 15 de juny, a les 17 hores, es reuniran a la biblioteca municipal els grups 1 i 2 del club. Els primers dedicaran les sessions a llegir i comentar ‘Dobrunca’, versió de N. Carme Bernal i Carme Rubio, amb la coordinació de Pilar Febas. Alhora, els del grup 2 dedicaran les sessions a llegir i comentar contes populars, amb la coordinació de Paquita Fernández.

Nous tastets TIC programats

També durant el mes de juny estan programades dues noves sessions dels tastets TIC. Divendres 5 de juny tindrà lloc el taller on es practicarà amb els marcadors de Google Chrome, així com aprendre a desar les pàgines d’Internet. La segona sessió serà el 12 de juny i es dedicarà als fitxers ZIP: què són, per a què s’utilitzen i com comprimir i descomprimir arxius.

Aquests tallers d’informàtica es dirigeixen a persones que volen adquirir coneixements i millorar les seves habilitats en l’ús de programes i serveis d’Internet. Per  a participa-hi cal inscriure’s prèviament a la biblioteca.

Comenta aquest article