Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet dissenya quatre noves rutes de senderisme

Per Redacció

Imatge de la ruta del Canal de les Paumeres que es pot fer des de l'Hospitalet

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Centre Excursionista Serres del Mestral han dissenyat quatre noves rutes de senderisme a l’Hospitalet de l’Infant, per donar a conèixer uns senders i camins que van rehabilitar i senyalitzar conjuntament durant els anys 2013 i 2014.

Aquestes noves rutes s’han plasmat en un plànol informatiu, que el consistori va encarregar a l’empresa Piolet SL, on es marquen els quatre itineraris proposats: el del Barranc de Llèria, la Mola de Nadell, Els Corralets i La Porrassa. Tots tenen com a punt de partida l’Hospitalet de l’Infant i un itinerari circular, amb una distància a recórrer d’entre 5 i 25 km, aproximadament. El plànol informatiu i topogràfic, que conté una descripció de cadascuna de les rutes i una base cartogràfica, estarà disponible a les oficines de Turisme i als establiments hotelers. També es podrà descarregar a la pàgina web municipal www.vandellos-hospitalet.cat

Rutes pensades per a esportistes

Aquests itineraris s’afegeixen a la dotzena de rutes de senderisme que el consistori i el Centre Excursionista Serres del Mestral van elaborar també l’any 2010, perquè els ciutadans i visitants poguessin gaudir igualment de la bellesa paisatgística del municipi, caracteritzada per la seva combinació de mar i muntanya.

Les quatre noves rutes, a diferència de les creades anteriorment, que tenen un caràcter més familiar i lúdic, presenten un major nivell de dificultat i estan més pensades per a les persones que volen fer esport. Amb tot, passen també per indrets que permeten als caminants gaudir d’unes vistes espectaculars, com ara panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals, paisatges protagonitzats pels característics marges de pedra seca de la zona; o pels barrancs existents a la part més plana de les muntanyes; o per l’espai natural protegit del Torn, etc.

Comenta aquest article