Informació general

L'enderrocament del pont de l'N-340, l'avinguda de Charles Darwin i la Rambla de Jaume I, els projectes de CiU per al proper mandat

Per Cristina Sierra

L'alcaldessa, acompanya pels membres de la llista de CiU, a l'avinguda de Charles Darwin

El passat divendres al matí, l'alcaldessa de Cambrils i candidata a les properes eleccions municipals per CiU –Mercè Dalmau– va anunciar els tres grans projectes que vol dur a terme en el pròxim mandat: l'enderrocament del pont de l'N-340, la urbanització de l'avinguda de Charles Darwin i la remodelació de la Rambla de Jaume I. L'alcaldessa va afirmar que l'objectiu principal d'aquests projectes és "redissenyar el nou eix urbà del municipi" i va afegir que aquestes obres "ens definiran el futur de Cambrils i dissenyaran una ciutat moderna on la comoditat dels veïns i l’amabilitat urbanística per als visitants serà un dels principals objectius".

Mercè Dalmau va explicar, en primer lloc, el projecte de la urbanització de l'avinguda de Charles Darwin. Segons l'alcaldessa, un cop s'obri la nova estació de tren, aquesta avinguda serà un dels punts amb més afluència de vehicles i és necessari fer aquesta urbanització. “Aquesta nova via serà la imatge que tindran els visitants que arribin per ferrocarril, a més de ser la via que donarà servei a tots els cambrilencs que utilitzin aquests transport”, va afirmar. L'alcaldessa va apuntar que existeix un projecte ja dissenyat de la urbanització però "s'ha de revisar i adaptar a la nova realitat econòmica".

Enderrocament del pont de l'N-340

El segon projecte que ja està en marxa és l'enderrocament del pont de l'N-340. L'actual govern ja ha posat "la primera pedra" perquè la primera fase de les obres, la demolició del pont, es faci aquest any i està previst que la segona i tercera fase s'executin entre el 2015 i el 2016. “L’enderrocament del pont és una fita històrica pel municipi. Algunes forces ara han manifestat públicament que no és una prioritat. Mirin, per a CiU, aquesta acció és una necessitat històrica que entre tots hem assolit”", va assegurar.

Dalmau va afirmar que aquest projecte “eliminarà una barrera arquitectònica i permetrà connectar el barri de l'Eixample amb els altres barris de Cambrils. Guanyarem a nivell comercial i serà una zona molt més de pas".

"La remodelació de la Rambla de Jaume I és una proposta agosarada i valenta. Estic convençuda que és una obra de futur"

La tercera gran obra de CiU és la remodelació de la Rambla de Jaume I. L'alcaldessa va explicar que existeix un projecte redactat al consistori però que s'ha de revisar i adaptar a la situació econòmica actual. Per a dur a terme aquesta obra, el partit té clar que s'ha de comptar amb l'aprovació i el consentiment dels veïns i comerciants de la rambla. "Obrirem un procés participatiu per saber l'opinió dels veïns, tant pels que fa a la necessitat de dur endavant aquesta obra, com en la participació del seu disseny”, va manifestar.

Mercè Dalmau va assegurar: "la remodelació de la Rambla de Jaume I és una proposta agosarada i valenta. Estic convençuda que és una obra de futur". Segons l'alcaldessa, amb aquesta obra és "reactivarà" econòmicament la segona línia del Barri Marítim. "Aquesta segona línia serà potencialment potents i pot ser un atractiu per la nostra població. És una reivindicació de comerciants i restauradors de la zona, creant un complement ideal a la primera línia de mar”.

L'alcaldable de CiU va apuntar que amb aquestes obres es donarà una "nova visió a Cambrils i ens permetrà adaptar-nos als temps actuals". Per últim, Dalmau va afirmar que,“des de l’Ajuntament, tal com hem demostrat fins ara, es cercaran els recursos tant interns com externs per tal que les obres suposin el menor endeutament possible”.

Comenta aquest article