Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Obert el període de matrícula a la Universitat d'Estiu de la URV a l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Centre Cultural de l'Hospitalet de l'Infant

L’Antena del Coneixement de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat una activitat per al dimarts 9 de juny, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Es tracta de la jornada ‘Nutrició humana, dietètica i alimentació: un tastet científic’, oberta a tots els públics. Aquesta jornada forma part del programa de la Universitat d’Estiu de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), dins del qual es proposen unes jornades de diferents temàtiques que inclouen qüestions d’ampli ressò social.

Les qüestions que es tractaran a l’activitat prevista a l’Hospitalet de l’Infant seran un conjunt de conceptes científics bàsics de nutrició, dieta i alimentació, procedents d’una  petita tria dels continguts de les classes que s'imparteixen actualment al grau de Nutrició i Dietètica, adaptades al nivell i procedència de l'alumnat de la jornada. El destinatari d’aquesta jornada és el públic en general, ja sigui universitari o no.

A les persones que s’apuntin a aquesta activitat se’ls explicarà que l’alimentació és molt important en la prevenció i el tractament de les malalties més freqüents a la nostra societat (sobrepès, obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars i càncer). També se’ls parlarà dels mites i falses creences en aquesta matèria i se’ls ensenyarà a saber analitzar i destriar l’abundant informació que els arriba sobre temes de nutrició i dietètica a través de diversos mitjans de comunicació.

A la jornada, de 5 hores de durada que tindrà lloc a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de les tres de la tarda a les vuit del vespre , s’analitzaran, així mateix, els diferents tipus de dietes saludables i la forma d'avaluar l'estat nutricional d'una persona, mitjançant diferents exemples pràctics; i s’estudiarà l’obesitat i la síndrome metabòlica. L’encarregat d’impartir aquests continguts serà el Dr. Rafel Balanzà, professor associat de la Unitat de Nutrició Humana, Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Facultat de Medicina de la URV.

El període de matrícula a aquesta activitat és obert. Les persones interessades a apuntar-s’hi ho poden fer fins al 8 de juny, a través de la pàgina web: www.urv.cat/estudis/universitat_estiu. El preu d’inscripció és de 15 euros. En acabar, es lliuraran es certificats d’assistència de la URV.

Comenta aquest article