Societat

Els Diables Cagarrieres de Cambrils actuen a la festa major de Sant Anastasi de Lleida

Per Redacció

Foto de grup de la colla infantil a Lleida

El passat dissabte 9 de maig, la colla de Diables Cagarrieres de Cambrils, juntament amb els timbalers i la bèstia de foc La Galera, es van desplaçar fins a Lleida per participar als diferents correfocs, amb motiu de la festa major de maig Sant Anastasi.
El correfoc infantil que va començar a les vuit del vespre, i durant més d’una hora va recórrer diferents carrers i places de Lleida, va acabar al costat del riu Segre. Al correfoc hi van participar la colla infantil dels Diables de Lleida i la colla infantil dels Diables Cagarrieres de Cambrils acompanyats pels seus timbalers. Durant el correfoc la colla infantil dels Diables Cagarrieres, es van fer notar amb les diferents figures i balls tot cremant les carretilles d’alt de les maces. Cal destacar que en aquesta primera sortida, els més petits van estrenar el nou Pal Major.
 
El correfoc de les colles grans va començar cap a les nou del vespre fins ben passades les deu de la nit. Durant aquesta estona van cremar els carrers i places de Lleida amb el foc de les maces. En aquest correfoc van tirar els Diables de Lleida, Les Bruixes del Nord de Sabadell i els Diables Cagarrieres de Cambrils. També hi van participar les següents bèsties de foc, el Drac Carrincló i els Marraquets de Lleida, el Gripau de les Bruixes del Nord i la Galera dels Diables Cagarrieres de Cambrils, que en tot moment van ballar al so dels timbals dels Timbalers dels Diables Cagarrieres. Com ja sol passar allí on actuen, els diables cambrilencs va ser els millors del correfoc, animant-lo en tot moment amb la seva peculiar manera de cremar i tirar les carretilles. Per la seva banda la bèstia de foc la Galera, amb la seva majestuositat i vistositat, va ser el principal atractiu del correfoc, tot cagant i vomitant foc al compàs del seu ball.

Els Diables Cagarrieres actuen aquest proper dissabte a Vandellòs dins els actes de la Festa de la Germandat.

Un moment del correfoc nocturn pels carrers de Lleida

La Galera va ser un dels principals atractius del correfoc

Comenta aquest article