Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant estrenarà, demà, un vídeo mapping sobre la façana del seu hospital gòtic

Per Redacció

Façana de l'hospital gòtic de l'Hospitalet de l'Infant

Demà dissabte, 16 de maig, a les 22 hores, es podrà veure per primera vegada el vídeo mapping amb què comptarà l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant com atractiu per als ciutadans i visitants del municipi. Es tracta d’un espectacle audiovisual que es projectarà sobre la façana d’aquest conjunt monumental, que data de 1.344 i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Mitjançant aquesta tècnica que permet aconseguir efectes de moviment o de 3D i acompanyar els efectes visuals amb efectes sonors i música, es proposarà als espectadors un viatge des de la prehistòria fins a l’actualitat. D’aquesta manera, s’explicarà la història de la zona i de la construcció i remodelació de l’antic hospital. La idea és que l’edifici, amb les seves formes i materials, sigui l’element que transporti els espectadors pel temps; que prengui vida i vagi mutant per introduir-los les diferents escenes de la història, segons destaca l’empresa que l’ha elaborat, Nueveojos. L’objectiu és oferir un espectacle dinàmic, molt visual i creatiu, que sigui modern i alhora fidel a la història.

L’empresa Nueveojos té experiència en aquest tipus de projectes audiovisuals. En els últims anys, ha realitzat, per exemple el mapping de la cerimònia d’inauguració de la nova Masia del Barça, el mapping sobre la Casa Batlló per celebrar els 10 anys de visites culturals; i el mapping per ambientar la cerimònia de presentació de l’espot nadalenc de Freixenet 2013.
El vídeo mapping que s’estrenarà dissabte a la façana de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant té una durada aproximada d’11 minuts i es podrà veure tots els caps de setmana a les 22 h fins a l’inici de la temporada estival. A l’estiu és previst incrementar la freqüència de les projeccions.

Altres actes previstos per dissabte

A banda de l’estrena del vídeo mapping, per dissabte també s’han programat altres actes relacionats amb l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant. Així, a les 20 hores, hi haurà una xerrada a la sala d’exposicions Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant titulada ‘L’Hospital del Coll de Balaguer: la recuperació d’un patrimoni”. Aquesta xerrada anirà a càrrec dels arquitectes Joan Figuerola, Joan Carles Gavaldà i Jordi J. Romera, autors del Pla director de rehabilitació i recuperació del conjunt edificat de l’antic hospital, que han redactat i dirigit les obres de rehabilitació d’aquest element emblemàtic de l’Hospitalet de l’Infant que s’han dut a terme recentment.
Posteriorment, a les 21 hores, aquests arquitectes brindaran una visita guiada a l’hospital gòtic. Els participants d’aquesta visita podran admirar les estructures medievals encara visibles i l’entorn que s’albirava des de l’escala que s’ha construït en una de les torres.

Comenta aquest article